CEA MAI MARE POMPĂ DE CĂLDURĂ FLUVIALĂ DIN EUROPA VA ÎNCĂLZI 6,5 HECTARE DE SERE

04 oct 2022
Clock Farm din Maidstone (Marea Britanie) intenționează să încălzească 6,5 hectare de sere cu energie regenerabilă de la cea mai mare pompă de căldură fluvială din Europa. Potrivit specialiștilor, acest lucru va economisi 3,8 mii de tone de CO2 anual, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrotimes.

Apa din râul Medway va trece printr-un schimbător de căldură și apoi va fi descărcată înapoi în râu după ce vor fi reținute câteva grade de căldură.

Căldura va fi transferată într-un al doilea circuit de 6 pompe de căldură, unde apa va fi încălzită la o temperatură de 45 0 C. Apa caldă va fi apoi pompată prin conducte de 50 mm deasupra solului, astfel eliberând căldura în seră.

Apa încălzită va fi, de asemenea, stocată într-un rezervor gigant ca rezervă pentru a evita consumul de energie electrică în timpul cererii de vârf, când electricitatea este mai scumpă. Acumulatorul de căldură va funcționa de la 2 la 8 ore, în funcție de temperatura exterioară și cantitatea de căldură necesară.

Prin creșterea fructelor în afara sezonului, Regatul Unit își poate reduce dependența de pomușoarele și fructele importate, sporind securitatea alimentară a Regatului Unit și, în cele din urmă, contribuind, de asemenea, la reducerea amprentei sale de carbon, a declarat Oli Pascall, directorul general al Clock House Far.

 
loading ...