CEL MAI MARE PRODUCĂTOR DE PÂINE DIN ROMÂNIA A FOST VÂNDUT GRUPULUI MEXICAN BIMBO

16 jan 2023
Cel mai mare producător de pâine din România, Vel Pitar, a fost vândut grupului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nișă. Valoarea tranzacției este estimată la 200 de milioane de euro, transmite AGROMEDIA, cu referire la Profit.

Potrivit sursei citate, tranzacția este finalizată și urmează a fi anunțată săptămâna viitoare pe bursa mexicană. Bimbo, fiind un grup de panificație, a preferat să cumpere numai Vel Pitar, nu și business-ul de morărit Șapte Spice, controlat de același fond de investiții american Broadhurst, administrat de NCH.

În 2021, ultimul an raportat, Vel Pitar a avut afaceri de 586,2 milioane lei și un profit net de 68,5 milioane lei, cu peste 1.900 de angajați. Compania a fost lansată pe piață în 2001, după ce Broadhurst Investment a preluat companiile românești din industria panificației Mopariv Vâlcea și Berceni București și le-a unit sub acest brand, alături de fabricile Granpan Tecuci și Panegrano Cluj.

Grupul mexican Bimbo, pe piață din 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operațiuni în 33 de state din America, Europa, Asia și Africa și 197 de brutării, având afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari. În Europa mai este prezent în Spania, Franța, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elveția și Ucraina.

Anul trecut, grupul Bimbo a raportat vânzări de 17,2 miliarde dolari și un profit net de 788 milioane dolari. Grupul are peste 100 de branduri, precum Marias, Takis, Canelitos.

 
loading ...