DEFICIT DE CARTOFI ÎN EUROPA. Prețul ajunge și la 2 euro/kg

13 jun 2023
Deficitul de cartofi în Europa duce la scumpirea acestora. Prețurile la cartofi încep de la 1,70 euro, ajungând chiar și la 2 euro pentru un kilogram. Sunt prețuri fără precedent pentru Europa. Cel mai mare deficit este la cartofii roșii, nu îi veți găsi nicăieri în Europa, spune reprezentantul companiei olandeze Rola Fresh, Robert Voskamp, transmite AGROMEDIA, cu referire la FreshPlaza.
 
Perioada de recoltare a cartofilor este amânată în toată Europa, piața se bazează pe import. Cea mai mare cantitate urmează a fi importată din Israel și cantități mai mici vin din Franța.
 
Importăm încă cartofi din recolta anului trecut din Franța, dar este din ce în ce mai dificil din punct de vedere al calității. Totuși, în lipsa unei opțiuni mai bune, piața o accept ce este, a adăugat Robert Voskamp.


 
Analiștii se așteaptă ca deficitul de cartofi pe piața europeană să se mențină și luna viitoare.

Recoltarea abia urmează să înceapă în nord-vestul Europei. Cartofii arată bine până acum, dar recoltarea este cu întârzie. Pe alocuri, sunt cartofi locali pe piață, dar cei mai mulți sunt cu coaja albă și în cantități reduse, spune comerciantul, care vinde cartofi în toată Europa și deservește, de asemenea, piețele de peste mări precum Dubai, prin exportatori olandezi.
 
loading ...