FERMIERII POLONEZI BLOCHEAZĂ DRUMUL CĂTRE TERMINALUL UNDE SE TRANSFERĂ CEREALE DIN UCRAINA

06 jun 2024
Fermierii polonezi au blocat drumul național 77 în satul Dunkovici. Ei protestează împotriva construcției unui drum nou în direcția Zhuravytsia către terminalul unde sunt transbordate produsele din Ucraina. Blocada este de așteptat să dureze până pe 30 iunie.
 
Participanții la acțiune susțin că construcția nu a fost convenită cu proprietarii și consideră că o astfel de investiție va crește intensitatea traficului pe drumul național și va priva fermierii locali de loturile lor de teren.
 
Solicităm să fie oprită construcția drumului, în acest moment această zonă este foarte valoroasă din punct de vedere agricol. Va îngreuna munca fermierilor, le va lua câmpuri valoroase și, de asemenea, este dificil pentru locuitori să se deplaseze, a spus unul dintre protestatari.
 
Nimeni nu s-a consultat cu noi, bănuim că această investiție se va face sub oligarhii din Ucraina și îi va servi pe ei, nu pe noi, fermierii din Subcarpați și localnici, a spus Roman Kondruv de la „Satul înșelat subcarpatic”.
 
Protestatarii permit cinci mașini pe oră, cu excepția autobuzelor navetă, microbuzelor și food-trucks. Ei cer negocieri cu investitorul și schimbarea traseului drumului.
 
Drumul în construcție ar trebui să asigure o conexiune mai bună cu drumul național DK 77, care este în prezent singurul drum de acces la terminal din Zhuravica. Terminalul gestionează mărfuri transportate pe calea ferată din și către Ucraina, inclusiv produse agricole.
 
loading ...