FERMIERII VOR PLĂTI PENTRU EMISIILE DE GAZ PROVENITE DE LA OI ȘI VACI. Care este țara cu 10 mln de vaci și 26 mln de oi?

10 jun 2022
Prima țară care va taxa emisiile vacilor și oilor! Noua Zeelandă a dezvăluit un plan de taxare a emisiilor ovinelor și bovinelor, în încercarea de a combate una dintre cele mai mari surse de gaze cu efect de seră din țară. Astfel, ar fi prima națiune care ar taxa fermierii pentru emisiile de metan provenite de la animalele pe care le cresc, transmite AGROMEDIA, cu referire la agroinfo.ro.

În Noua Zeelandă, locuiesc puțin peste cinci milioane de oameni, alături de aproximativ 10 milioane de bovine și 26 de milioane de ovine.

Aproape jumătate din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră ale țării provin din agricultură, în principal, metan. Cu toate acestea, emisiile agricole nu au fost incluse până acum în sistemul de comercializare a emisiilor din Noua Zeelandă, ceea ce a fost criticat de cei care au cerut guvernului să facă mai mult pentru a opri încălzirea globală.

Nu există nicio îndoială că trebuie să reducem cantitatea de metan pe care o introducem în atmosferă, iar un sistem eficient de stabilire a prețului emisiilor pentru agricultură va juca un rol esențial în modul în care vom realiza acest lucru, a declarat ministrul neozeelandez pentru schimbări climatice, James Shaw.

Conform propunerii, fermierii vor trebui să plătească pentru emisiile de gaz începând cu anul 2025.

Planul include, de asemenea, stimulente pentru fermierii care reduc emisiile prin intermediul aditivilor pentru hrana animalelor, în timp ce plantarea de copaci în ferme ar putea compensa emisiile.
Andrew Hoggard - care este fermier de lapte și președinte național al Federated Farmers of New Zealand - a declarat pentru BBC că aprobă în linii mari propunerile.

Hoggard a subliniat, de asemenea, că detaliile implementării planului nu au fost încă convenite.

Mai sunt încă lucruri de pus la punct, cum ar fi cine implementează efectiv planul, așa că mai sunt lucruri de rezolvat cu guvernul.

Banii obținuți din acest plan vor fi investiți în cercetare, dezvoltare și servicii de consultanță pentru fermieri, a declarat Ministerul Mediului din țară.

Luna trecută, ministrul de finanțe al Noii Zeelande s-a angajat să aloce 2,9 miliarde de dolari neo-zeelandezi (1,9 miliarde de dolari) pentru inițiative de combatere a schimbărilor climatice, care ar urma să fie finanțate printr-un sistem de comercializare a certificatelor de emisii care să taxeze poluatorii.

Între timp, joi, investitorii care gestionează active în valoare de 14 miliarde de dolari au cerut Organizației Națiunilor Unite să creeze un plan global pentru a face sectorul agricol sustenabil.

Metanul este al doilea cel mai răspândit gaz cu efect de seră după dioxidul de carbon (CO2).

Este unul dintre cele mai puternice și este responsabil pentru o treime din încălzirea actuală cauzată de activitățile umane.

În cadrul conferinței de mediu COP26 de anul trecut de la Glasgow, SUA și UE au convenit să reducă emisiile de metan cu 30% până în 2030. Peste 100 de țări, inclusiv Noua Zeelandă, au semnat, de asemenea, această inițiativă.

FERMIERII VOR PLĂTI PENTRU EMISIILE DE GAZ PROVENITE DE LA OI ȘI VACI. Care este țara cu 10 mln de vaci și 26 mln de oi?

FERMIERII VOR PLĂTI PENTRU EMISIILE DE GAZ PROVENITE DE LA OI ȘI VACI

Care este țara cu 10 mln de vaci și 26 mln de oi?

FERMIERII VOR PLĂTI PENTRU EMISIILE DE GAZ PROVENITE DE LA OI ȘI VACI. Care este țara cu 10 mln de vaci și 26 mln de oi?

loading ...