FRAUDĂ ÎN PROPORȚII DEOSEBIT DE MARI CU CEREALE UCRAINEȘTI ÎN POLONIA

26 jun 2023
Fraudă cu cereale în Polonia. Cantități foarte mari de cereale din Ucraina au fost importate ca cereale tehnice, fiind, apoi, comercializate ca grâu pentru panificație. Procurorii au efectuat 222 de percheziții la companii private și agenții vamale. Sunt implicate mii de tone de cereale și 800 de ofițeri de investigație, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrointel.

Percheziții la companii private și agenții vamale

În urma activităților de percheziție, au fost ridicate documente finaciare și contabile, probe de la controalele de frontieră, suporturi de date și corespondență comercială. De asemenea, s-au confiscat peste 1.000 de tone de cereale, pentru care există suspiciunea că nu corespund calitativ cu declarația vamală raportată, a declarat procurorul Biernat-Łożańska.

O purtătoare de cuvânt a șefei Administrației Naționale a Venitului, Justyna Pasieczyńska, a informat că peste 800 de ofițeri au luat parte la acțiune, însă, la acest moment, nu sunt oferite mai multe detalii întrucât acestea ar putea pune în pericol ancheta oficială.
 
Anchetatorii polonezi investighează toate cazurile de fraudă legate de calitatea cerealelor ucrainene, care au fost importate ca fiind cereale tehnice sau industriale, dar ulterior au ajuns să fie folosite în procesare sau în hrana animalelor.
 
Importatorii, declarând destinația de utilizare a cerealelor ca fiind în scopuri tehnice, au scăpat de o serie de proceduri și de controale de specialitate ale inspecțiilor responsabile de verificarea acestui tip de produse, a adăugat purtătorul de cuvânt al șefului Administrației Naționale a Venitului.
loading ...