GIGANTUL BASF ÎNCHIDE UNA DIN FABRICILE DE AMONIAC ȘI REDUCE 2.600 DE LOCURI DE MUNCĂ

27 feb 2023
Cel mai mare producător de produse chimice, BASF, reduce 2.600 de locuri de muncă în întreaga lume și închide una dintre cele două fabrici de amoniac de la uzina Ludwigshafen, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrarheute.

Din cauza prețurilor mari la gaze, BASF închide mai multe fabrici consumatoare de energie. Perspectivele pentru gigantul chimic rămân dificile. Producția de amoniac, care este folosit pentru îngrășământ, de exemplu , a fost deja redusă în 2022 din cauza prețurilor ridicate la gaz. Înlocuirea substanțelor din fabricile închise ar trebui să vină acum din locații din străinătate.

Compania chimică anunțase deja un program de austeritate în toamnă din cauza costurilor mari la energie în Europa. Compania vrea să economisească 500 de milioane de euro pe an în afara producției din 2024, dintre care, jumătate urmează să fie realizate la uzina principală din Ludwigshafen.

Multe mai multe probleme în Europa

Competitivitatea în Europa suferă din ce în ce mai mult din cauza suprareglementării. În plus, există proceduri de aprobare lente și birocratice și, mai ales, costuri ridicate pentru majoritatea factorilor de producție. Toate acestea au încetinit creșterea pieței în Europa, în comparație cu alte regiuni.

Trebuie să fie un semnal de avertizare clar pentru noi că BASF, una dintre cele mai importante companii din Renania-Palatinat, anunță astfel de reduceri masive, a declarat vineri ministrul Economiei din Germania, Daniela Schmitt.
 
 
loading ...