IFAD: Gilbert F. Houngbo reales pentru al doilea mandat în funcția de președinte. Ce inovații include agenda lui, aflați AICI

18 feb 2021
Gilbert F. Houngbo a fost numit din nou în calitate de președinte al Fondului internațional pentru dezvoltare agricolă (IFAD) pentru un al doilea mandat. Evenimentul s-a produs ieri, la ședința anuală a Consiliului guvernatorilor. Statele membre l-au reales pentru următorii patru ani, fiind considerat liderul care a demonstrat cu succes importanța dezvoltării rurale pe termen lung drept o soluție cheie la provocările globale, cu care se confruntă în prezent lumea.
 
Cu o agendă și mai ambițioasă pentru următorii patru ani, și un accent deosebit pe soluții tehnologice, modele de finanțare inovatoare și noi parteneriate din sectorul privat, IFAD va continua să combată foamea și sărăcia și să abordeze impactul devastator al schimbărilor climatice, al șomajului în rândul tinerilor și, cel mai recent, al COVID-19, pentru a se asigura că nimeni nu este lăsat în urmă.
 
În discursul său, Houngbo a vorbit despre cele mai importante priorități pentru mandatul său, menționând abordarea impactului devastator ale schimbărilor climatice, provocările majore cu care se confruntă tinerii din mediul rural în găsirea unui loc de muncă decent.
 
 „Cu pandemia care devastează încă zonele rurale și prognozele pentru creșterea sărăciei și a foametei, necesitatea ca IFAD să se extindă este mai urgentă decât oricând. Astăzi este COVID, ieri a fost un tsunami și nu știm ce se va întâmpla mâine. Amenințarea provocată de schimbările climatice și de vremea extremă nu se va diminua și ar trebui să ne pregătim. Nici o femeie sau bărbat din mediul rural nu ar trebui să fie vreodată în situația de a fi nevoit să-și vândă averile sau să fie forțați să migreze pentru a supraviețui. Cu investiții sporite în agricultură și întreprinderi mici și mijlocii din mediul rural, IFAD își propune să creeze oportunități mai mari de ocupare a forței de muncă pentru tinerii din mediul rural.  Luna trecută, IFAD a lansat Programul de Adaptare Îmbunătățită pentru Agricultura Micilor Fermieri (ASAP +), care își propune să fie cel mai mare fond dedicat canalizării finanțării climatice către producătorii mici. Programul își propune să mobilizeze 500 de milioane de dolari și să ajute peste 10 milioane de oameni să se adapteze la un climat imprevizibil. În ciuda vulnerabilității disproporționate față de schimbările climatice, fermierii mici primesc în prezent doar 1,7% din finanțarea globală a schimbărilor climatice.”, a spus Houngbo, care a fost președinte al IFAD din 2017.
 
Sub conducerea continuă a lui Houngbo, IFAD își propune să își dubleze impactul până în 2030 și să ofere o viață în afara sărăciei și a foametei către milioane de oameni în plus. Obiectivul este de a se asigura că 40 de milioane de persoane pe an își vor crește veniturile cu cel puțin 20% până în 2030, ceea ce este dublu față de ceea ce realizează în prezent IFAD.
 
Houngbo a vorbit și despre importanța alimentelor pentru oamenii din mediul rural, întrucât majoritatea dintre aceștia muncesc în agricultură, alimentele fiind atât pentru întreținere, cât și pentru asigurarea traiului. El a subliniat rolul cheie pe care îl va juca IFAD în plasarea acestui lucru pe agenda globală în timpul viitoarei reuniuni la nivel înalt a ONU privind sistemele alimentare.
 
Notă: Sub conducerea lui Houngbo, IFAD și-a extins programul de lucru pentru a ajunge la 36% mai mulți oameni săraci și vulnerabili. La sfârșitul anului 2019, 132 de milioane de oameni din peste 90 de țări au beneficiat de investițiile IFAD. IFAD investește în oamenii din mediul rural, motivându-i să reducă sărăcia, să sporească securitatea alimentară, să îmbunătățească nutriția și să consolideze rezistența. IFAD este o instituție financiară internațională și o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite cu sediul la Roma - centrul alimentar și agricol al Națiunilor Unite.

IFAD: Gilbert F. Houngbo reales pentru al doilea mandat în funcția de președinte. Ce inovații include agenda lui, aflați AICI

IFAD: Gilbert F

Houngbo reales pentru al doilea mandat în funcția de președinte

Ce inovații include agenda lui, aflați AICI

IFAD: Gilbert F. Houngbo reales pentru al doilea mandat în funcția de președinte. Ce inovații include agenda lui, aflați AICI

loading ...