INDIA NEGOCIAZĂ CU RUSIA PENTRU A IMPORTA GRÂU „LA PREȚ REDUS”

18 aug 2023
India negociază cu Rusia pentru a importa grâu la un preț mai mic decât este pe piața locală în prezent. Importurile i-ar permite lui New Delhi să scadă prețurile grâului și să reducă inflația alimentară înainte de alegerile naționale de anul viitor, scrie REUTERS.  
 
Guvernul analizează posibilitatea de a importa prin comerț privat și acorduri între guverne. Decizia va fi luată cu grijă, susțin oficiali din India.
 
India nu a importat grâu de ani de zile din cauza acordurilor diplomatice. Țara a importat ultima dată o cantitate semnificativă de grâu în 2017.
 
În prezent, India are nevoie de 3-4 milioane de tone de grâu pentru a acoperi deficitul, dar New Delhi ar putea lua în considerare importarea a 8-9 milioane de tone de grâu din Rusia pentru a influența semnificativ prețurile.
 
India importă și ulei de floarea-soarelui din Rusia, cu tranzacții în dolari americani și intenționează să folosească aceeași abordare și pentru grâu, a adăugat oficialul.
 
India poate obține cu ușurință o reducere de 25 până la 40 $/t din Rusia. Acest lucru va asigura ca costul de debarcare al grâului să rămână cu mult sub prețurile locale, a spus un dealer din Mumbai.
 
Prețurile cu ridicata ale grâului din India au crescut cu aproximativ 10% în două luni din cauza aprovizionării limitate.
 
Planul guvernului indian de a importa grâu rusesc este una dintre măsurile luate în considerare pentru a scădea prețurile mărfurilor cheie, cum ar fi combustibilul, cerealele și legumele pentru a atenua impactul inflației asupra celor săraci.
loading ...