O FERMĂ CU 10 000 DE CĂMILE, AFACERE DE TOP ÎN DUBAI

16 aug 2022
Fermele de cămile nu sunt o surpriză pentru Emiratele Arabe Unite, însă acestea au început să trezească interesul şi altor investitori din diferite colţuri ale lumii, transmite AGROMEDIA, cu referire la revista-ferma.ro.

Camelicious este cea mai mare şi mai avansată unitate din lume în producţia de lapte de cămilă. Compania are 10.000 de cămile, însă obiectivul său principal este de a ajunge la 20.000 în următorii cinci ani.

Potrivit informațiilor, circa 336 de pui de cămilă se nasc anual în fermă. Fiecare cămilă aflată în lactaţie dă 10 kilograme de lapte pe zi, iar medicii şi tehnicienii de specialitate monitorizează toate etapele producţiei de lapte pe baza celor mai înalte standarde internaţionale. O cămilă nu poate produce lapte înainte de vârsta de şase ani.

Tot procesul a început în urmă cu peste 35 de ani, când angajaților din Laboratorul Central de Cercetare Veterinară (CVRL) din Dubai le-a venit ideea creării unei instalaţii de muls cămile.

Cercetările au fost efectuate pe un număr mic de cămile, crescute cu scopul specific de a obţine dovezi ştiinţifice în ceea ce privește beneficiile laptelui de cămilă pentru sănătate.Ulterior, Camelicious a introdus pe piaţă laptele de cămilă destinat consumatorilor, devenind producătorul numărul 1 în ceea ce priveşte cantitatea de producţie şi varietatea produselor.

În prezent, fabrica respectă cel mai înalt standard de calitate şi are o echipă de 740 de angajaţi.

Se cunoaște că laptele acestor animale, domesticite și exploatate de oameni, face parte din dieta tradițională a beduinilor, păstorilor și a altor triburi nomade.
 
 

O FERMĂ CU 10 000 DE CĂMILE, AFACERE DE TOP ÎN DUBAI

O FERMĂ CU 10 000 DE CĂMILE, AFACERE DE TOP ÎN DUBAI

O FERMĂ CU 10 000 DE CĂMILE, AFACERE DE TOP ÎN DUBAI

loading ...