https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.15 EUR
17.58 USD
0.24 RUB
4.33 RON
0.63 UAH
ONU: COVID-UL POATE DECLANȘA O CRIZĂ ALIMENTARĂ GLOBALĂ. Ce spun experții mondiali, afli AICI

ONU: COVID-UL POATE DECLANȘA O CRIZĂ ALIMENTARĂ GLOBALĂ. Ce spun experții mondiali, afli AICI

16 feb 2021
 

Pandemia de coronavirus riscă să provoace o criză mondială a alimentelor, în special în regiunile sărace ale planetei, unde hrana şi alimentele de bază devin tot mai scumpe şi mai greu de obţinut, informează The Guardian.

 

„Lanţul de aprovizionare cu produse agroalimentare s-a redus din cauza COVID-19. Hrana a devenit mai scumpă şi, în unele regiuni, complet inaccesibilă. Aprovizionarea cu mâncare va fi o problemă mult mai complicată în 2021 comparativ cu 2020”, a declarat Agnes Kalibata, raportor special al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi fost ministru al Agriculturii din Rwanda. 

 

Conform unui raport global privind crizele alimentare, 183 de milioane de persoane au fost încadrate „în situaţie de stres” – la un pas de foamete acută şi cu riscul de a ajunge într-o situaţie de criză sau într-o stare mai gravă, în cazul confruntării cu un şoc sau un factor stresant, precum pandemia de COVID-19.

 

În unele regiuni, hrana a devenit complet inaccesibilă

 

Astfel, creşterea preţului la produsele alimentare şi accesul restrâns la resurse riscă să declanșeze o criză alimentară care să îi expună şi mai mult foametei pe cei care trăiesc în sărăcie, a avertizat raportorul ONU.

 

„Principalul impact (al pandemiei) a fost asupra pieţelor agroalimentare. Restricţiile şi lockdown-ul impus de autorităţi au determinat închiderea acestor pieţe, decizii care i-au afectat pe fermieri şi agricultori”, a spus Kalibata.

 

Raportorul ONU a evidenţiat situaţia ţărilor din Africa, în condiţiile în care majoritatea acestora se confruntă cu serioase probleme cauzate de creşterea preţurilor la alimente, în paralel cu situaţia de criză provocată de secetele din Africa de Est.

 

Problema alimentaţiei e prezentă şi pe continentul asiatic, unde se constată deja o creştere „rapidă” a preţurilor la alimente în Thailanda, de pildă, conform reprezentantului Naţiunilor Unite.

„Suntem într-o cursă contra-cronometru. Anul acesta ne confruntăm cu o ameninţare mai mare, deoarece economiile ţărilor s-au restrâns”, a spus Agnes Kalibata.

 

Conform raportului Reţelei globale de combatere a crizelor alimentare, 135 de milioane de persoane din 55 de ţări şi teritorii s-au confruntat în 2019 cu „insecuritate alimentară acută”.

 

Reţeaua globală de combatere a crizelor alimentare este o alianţă mondială constituită la iniţiativa Uniunii Europene, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU (FAO) şi Programul Alimentar Mondial al ONU (WFP).

 

Sursa: digi24.ro

FISCUL NU UITĂ DE FLORI: Vânzătorii de flori suspuși unui control începând cu 8 martie
05 mar 2021
MILIARDE DE TONE DE ALIMENTE ARUNCATE ANUAL. Raportul ONU prezintă date îngrijorătoare
05 mar 2021
SALVAȚI-NE DE DEȘEURI! Ce spun responasabilii de la Primăria Chișinău despre deșeurile din jurul urbei
04 mar 2021
ÎN SFÂRȘIT PREȚUL LA CARBURANȚI “MOCNEȘTE” ÎN PARLAMENT. Proiectul de lege așteaptă de un an să fie scos din sertare. Ce spun oficialii
04 mar 2021

ONU: COVID-UL POATE DECLANȘA O CRIZĂ ALIMENTARĂ GLOBALĂ. Ce spun experții mondiali, afli AICI

ONU: COVID-UL POATE DECLANȘA O CRIZĂ ALIMENTARĂ GLOBALĂ

Ce spun experții mondiali, afli AICI

ONU: COVID-UL POATE DECLANȘA O CRIZĂ ALIMENTARĂ GLOBALĂ. Ce spun experții mondiali, afli AICI

loading ...