PORTUL RENI ATACAT CU DRONE, UN DEPOZIT DE CEREALE A FOST DISTRUS

24 jul 2023
Mai multe explozii puternice au avut loc luni, la primele ore ale dimineții, chiar lângă frontiera cu R. Moldova și România. A fost bombardată din nou regiunea Odessa. Rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene, transmite AGROMEDIA, cu referire la Biziday.

Rusia a vizat depozitele de cereale și infrastructura de export. Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale.

Exploziile au fost vizibile și din România. Pe rețelele de socializare românești și ucrainene au fost postate mai multe videoclipuri care par a arăta drone ce cad peste portul Reni. Din imaginile ce au fost publicate de mai mulți martori, se vede o lumină puternică și se aude acel zgomot specific al dronelor care se apropie de țintă.

Zilele trecute, Rusia a bombardat puternic Odessa, vizând tot infrastructura portuară. După expirarea acordului privind exportul de cereale, săptămâna trecută, Ucraina a anunțat că ar putea folosi o altă rută de export, prin apele teritoriale ale României și Bulgariei (spațiu NATO).

Ulterior, directorul CIA a avertizat că Rusia ar putea pune la cale o operațiune sub steag fals, vizând atacarea unor nave sub pavilion străin în Marea Neagră.

 
loading ...