PREȚURILE ÎNGRĂȘĂMINTELOR DE PE PIAȚA MONDIALĂ AU SCĂZUT CU APROXIMATIV 20%. Cu toate acestea, fermierii încă ezită să-și facă rezerve

08 nov 2022
Prețurile îngrășămintelor de pe piața mondială au scăzut cu aproximativ 20% de la jumătatea lunii octombrie. În Europa, declinul nu a fost la fel de puternic – dar a fost semnificativ. Cu toate acestea, fermierii din întreaga lume încă ezită să-și facă rezerve de îngrășăminte, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrarheute.

Prețurile europene ale azotului continuă să scadă, deoarece cumpărătorii rămân precauți. Cererea de fosfat rămâne, de asemenea, slabă pe majoritatea piețelor, deși unele semne de stabilizare a prețurilor au apărut în Brazilia și India.

India a publicat, de asemenea, o nouă licitație pentru importul de uree săptămâna trecută, pe fondul prețurilor de export volatile. Analiștii raportează, de asemenea, exporturi mari de sulfat de amoniu din China, unde oferta a crescut brusc, deoarece sulfatul de amoniu nu este supus restricțiilor și cotelor de export la care sunt supuse majoritatea îngrășămintelor din China.

În prezent, analiştii îşi asumă presiuni suplimentare asupra preţurilor internaţionale la îngrăşăminte. Un motiv pentru aceasta este vremea blândă din Europa din ultimele săptămâni, care a făcut ca prețurile gazelor pe piețele spot să scadă. Prognoza meteo așteaptă și temperaturi relativ ridicate pentru următoarele 14 zile. Prețurile gazelor au scăzut cu peste 50% față de vârful de la sfârșitul lunii august, permițând redeschiderea multor linii de producție de amoniac în Europa.

Stocurile de amonitrați din SUA, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est sunt, de asemenea, foarte mari în prezent, în timp ce cererea globală este foarte redusă. Producătorii europeni de îngrășăminte reiau producția pe întreg continentul, stimulați de scăderea bruscă recentă a prețurilor gazelor naturale.

Compania norvegiană Yara International, una dintre cele mai mari companii de îngrășăminte din lume, a declarat că acum operează la 65% din capacitatea sa europeană de amoniac - după ce a redus producția la puțin peste o treime din capacitatea sa totală în a doua jumătate a acestui an.

Din SUA, autorii Bloomberg Elizabeth Elkin și Tarso Veloso Ribeiro au raportat:

Prețurile îngrășămintelor sunt în scădere , deoarece fermierii, atenți la costul ridicat al nutrienților, sunt foarte reticenți în a cumpăra, sufocând cererea și provocând o ofertă excesivă, ceea ce duce la o ofertă excesivă, un fel de transformări ale pieței. pentru inputurile agricole pe dos.

Prețurile la îngrășăminte au crescut la niveluri record la începutul anului, după ce sancțiunile împotriva Belarusului, un producător important, și războiul Rusiei din Ucraina au împins prețurile la îngrășămintele minerale. Acest lucru a determinat companiile globale de îngrășăminte să crească achizițiile și să stocheze cantități mari de produse pentru a evita problemele lanțului de aprovizionare și restricțiile comerciale pe piețele de export precum Rusia.

Astfel de mișcări au dus la stocuri foarte mari de îngrășăminte în unele regiuni cheie și fermierii pur și simplu nu cumpără.

Elkin și Ribeiro au subliniat că:

Un indice săptămânal pentru ureea îngrășământului cu azot obișnuit din New Orleans a continuat să scadă, continuând o tendință descendentă de o lună, în timp ce fermierii americani așteaptă și văd cum pot scădea prețurile scăzute.

Fermierii brazilieni își opresc, de asemenea, achizițiile, scăzând brusc prețurile pe măsură ce stocurile de îngrășăminte cresc, raportează comercianții și analiștii.

PREȚURILE ÎNGRĂȘĂMINTELOR DE PE PIAȚA MONDIALĂ AU SCĂZUT CU APROXIMATIV 20%. Cu toate acestea, fermierii încă ezită să-și facă rezerve

PREȚURILE ÎNGRĂȘĂMINTELOR DE PE PIAȚA MONDIALĂ AU SCĂZUT CU APROXIMATIV 20%

Cu toate acestea, fermierii încă ezită să-și facă rezerve

PREȚURILE ÎNGRĂȘĂMINTELOR DE PE PIAȚA MONDIALĂ AU SCĂZUT CU APROXIMATIV 20%. Cu toate acestea, fermierii încă ezită să-și facă rezerve

loading ...