ȘAPTE NAVE AU PĂRĂSIT PORTURILE UCRAINEI PRIN NOUL CORIDOR UMANITAR

27 sep 2023
Șapte nave au părăsit porturile ucrainene prin coridorul umanitar temporar, dintre care cinci erau acolo încă de dinainte de începerea războiului. Dmytro Pletenchuk, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale, a spus despre asta în timpul unui briefing.
 
Potrivit datelor actualizate, am avut deja șapte nave care trec prin noul coridor. Adică acestea sunt 7 din 7 cazuri de succes. Două au intrat și șapte au ieșit, cinci dintre nave fiind aici înainte de invazia la scară largă. În consecință, acest proces este în desfășurare. Facem totul pentru a asigura siguranța zonei în care aceste nave se află în apele noastre teritoriale, a spus Pletenchuk.
 
Potrivit acestuia, navele intră apoi în apele teritoriale ale României, Bulgariei și Turciei până în strâmtoarea Bosfor, care este deja marea teritorială a țărilor NATO. În consecință, provocarea daunelor pe acest teritoriu va fi pagubă pe teritoriul țărilor membre NATO, prin urmare, invadatorii ruși nu pot îndrăzni să facă acest lucru, mai spune Pletenchuk.
 
Sursa: Agroportal 
loading ...