SOIA ÎN OBIECTIVUL DE INVESTIȚII AL GRUPULUI PETROLIER CHEVRON. Află ce leagă soia de petrol

06 sep 2021
Grupul petrolier american Chevron intenţionează să investească 600 milioane de dolari în două facilităţi de procesare pentru soia deţinute de traderul american de produse agricole Bunge, transmite AGROMEDIA cu referire la digi24.ro.

Potrivit unui memorandum de înţelegere convenit de cele două companii, investiţia Chevron va crea un joint venture deţinut în proporţii egale de cele două companii. Graţie investiţiei sale, Chevron va avea drept de preemţiune la uleiul din soia procesat de Bunge.

Principalul obiectiv urmărit de această alianță este asigurarea de materie primă necesară combustibililor regenerabili.

În ultima vreme companiile americane care se ocupă cu rafinarea de petrol şi-au majorat producţia de carburanţi regenerabili, ca urmare a stimulentelor financiare acordate de autorităţile federale şi centrale. În contextul epuizării globale a materiilor prime și a accesului limitat la uleiurile vegetale, grăsimile de animale şi uleiul de gătit folosit, marii producători petrolieri se grăbesc să îşi asigure un as în mânecă.

Companiile de rafinare au în vedere parteneriate cu producătorii de produse agricole pentru a-şi asigura şi procesa uleiuri vegetale astfel încât să poată produce carburanţi verzi precum motorină regenerabilă. Mai mult, companiile petroliere se feresc de investițiile costisitoare în modernizarea utilajelor, de aceea vor să utilizeze şi actualele lor rafinării.

Amintim că motorina regenerabilă, spre deosebire de alţi combustibili verzi, precum este biodieselul, este o opţiune mai puţin poluantă. Aceasta poate fi utilizată în motoarele automobilelor fără a fi amestecată cu dieselul produs din ţiţei brut.

Sursa: digi24.ro

 

SOIA ÎN OBIECTIVUL DE INVESTIȚII AL GRUPULUI PETROLIER CHEVRON. Află ce legătură este între soia și petrol

SOIA ÎN OBIECTIVUL DE INVESTIȚII AL GRUPULUI PETROLIER CHEVRON

Află ce leagă soia de petrol

SOIA ÎN OBIECTIVUL DE INVESTIȚII AL GRUPULUI PETROLIER CHEVRON. Află ce leagă soia de petrol.

loading ...