TRANSPORTUL CONTAINERELOR DINTRE CONSTANȚA ȘI RENI VA FI EXTINS PÂNĂ ÎN PORTUL IZMAIL

16 feb 2023
Transportul containerelor cu navele feeder și cu barje, care se desfășoară din octombrie anul trecut, între portul românesc Constanța și portul ucrainean Reni, este planificat să fie extins din nou în portul Izmail, din martie. În prezent, astfel de transporturi se efectuează din portul Reni.

Informația a fost raportată de TTS , cu referire la compania „Iteris”, care este unul dintre participanții la acest proces logistic.

Se are în vedere ca ambele servicii (de la Reni și Izmail) vor funcționa în paralel. Prima escală a navei către Izmail este planificată pentru prima săptămână a lunii martie. Serviciul va fi deschis pentru primirea containerelor din toate liniile, se arată în mesaj.

Programul escalelor pentru nave presupune sosirea în fiecare port, în medie, o dată pe săptămână - călătoria dus-întors este de aproximativ 6-8 zile (dus - aproximativ 3-4 zile). Containerele vor fi acceptate pe cea mai apropiată navă disponibilă. Containerele vor fi în curs de transbordare, adică nu este necesară eliberarea documentelor vamale de tranzit în portul Constanța.

În portul Reni, containerele sunt transbordate la terminalul Viking Alliance, care a fost deschis în decembrie 2022. În medie, terminalul primește cel puțin 150 de containere pentru import și 400 de containere pentru export o dată pe săptămână. În unele locuri, indicatorii depășesc 200 de containere pentru import, respectiv 550 de containere pentru export.

În ceea ce privește portul Izmail, transbordarea se va efectua prin MTP Izmail.

 
loading ...