TURCIA DISCUTĂ PRELUNGIREA ACORDULUI DE CEREALE PENTRU 120 DE ZILE

17 mar 2023
Ankara a inițiat negocieri privind extinderea „coridorului de cereale” pentru o perioadă de 120 de zile, în conformitate cu versiunea originală a acordului. Acest lucru a fost anunțat de ministrul turc al Apărării Naționale, Hulusi Akar, miercuri, într-un interviu acordat jurnaliştilor turci, transmite AGROMEDIA, cu referire la Anadolu.

Au existat contacte de lucru cu Rusia și Ucraina. De asemenea, continuăm dialogul la nivel ministerial. Până în prezent, peste 24 de milioane de tone de produse agricole au fost expediate și livrate celor care au nevoie. Acest lucru a adus o contribuție serioasă atât la asigurarea păcii și stabilității în regiune, cât și în întreaga lume, inclusiv în ceea ce privește stabilitatea prețurilor la alimente, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, continuarea inițiativei cerealelor este de mare importanță, iar în acest sens se va discuta în continuare termenul acordului de 120 de zile.

Părțile vor analiza această inițiativă și vor lua o decizie. ONU aderă la poziția noastră. Continuăm să negociem. Sper că vom încerca să rezolvăm această problemă cât mai curând posibil, a spus ministrul.

În urma negocierilor, Ministerul rus de Externe a anunțat prelungirea acordului de cereale pentru o perioadă de 60 de zile.

Acordurile privind exporturile de alimente din Ucraina au fost încheiate pe 22 iulie la Istanbul pentru 120 de zile și prelungite cu încă patru luni.
 
loading ...