UCRAINA SCOATE LA VÂNZARE UNUL DIN PORTURILE SALE

23 dec 2022
Fondul Proprietății de Stat al Ucrainei a pregătit privatizarea portului maritim comercial „Ust-Dunaysk”. Este pentru prima dată în istoria Ucrainei când un port maritim este scos, a transmis serviciul de presă al Fondului Proprietății de Stat. Licitația de privatizare va avea loc pe 17 ianuarie la Prozorro.Sales, prețul de pornire este de 60 de milioane UAH, transmite AGROMEDIA, cu referire la Forbes.

După izbucnirea războiului, portul comercial „Ust-Dunaysk” a fost blocat. Totuși, la 1 aprilie și-a reluat activitatea. De atunci, portul a transbordat 153.000 de tone de cereale pentru export.

În plus, prin port trec mărfuri importate precum sare, orez. De la 1 aprilie, prin portul comercial „Ust-Dunaysk” au trecut 58.300 de tone de bunuri de larg consum importate.

Anul acesta, Ust-Dunaysk a început să joace un rol extrem de important în securitatea alimentară mondială, a remarcat Rustem Umerov, șeful Fondului Proprietății de Stat.

Are un mare potențial pentru dezvoltarea exporturilor alimentare ucrainene. Acest lucru necesită investiții pe care afacerile private le pot aduce, a spus Umerov.

În ianuarie-septembrie 2022, Ust-Dunaysk a primit 848.000 UAH din profit net. Timp de 11 luni, a plătit peste 9 milioane UAH taxe la bugetele de toate nivelurile.

Portul este format din trei active - portul însuși din orașul Vilkovo, regiunea Odessa, punctul portuar „Kiliya” din orașul cu același nume și baza de servicii pentru navele speciale de transport ușoare de pe insula Shabash.
Operațiunile directe de încărcare și descărcare se desfășoară în punctul portuar „Kiliya”, situat la 54 km de Dunăre. Adâncimea pașaportului la dană este de 3 m, reală - 1,5 m.
 
loading ...