A DAT STRUGURII PE DATORIE, DAR NU ȘI-A PRIMIT BANII NICI DUPĂ 4 ANI. Paguba suferită ar fi de jumătate de milion de lei

26 sep 2022
A muncit un an întreg, iar când a venit momentul să se bucure de rezultat a fost păcălit de niște excroci. Este vorba despre Ilie Muturniuc, viticultor din satul Sadîc, raionul Cantemir. Bărbatul a dat cu bună credință strugurii de pe plantația sa cumpărătorilor, care s-au dovedit a fi niște șarlatani. După 4 ani de așteptare și instanțe, nici în ziua de azi fermierul nu și-a primit banii pentru struguri. Paguba suferită ar fi de jumătate de milion de lei, transmite AGROMEDIA, cu referire la TV8.

100 tone de struguri mari și dulci au fost culeși, de pe plantația lui Ilie Muturniuc, din satul Sadîc, acum patru ani, la mijloc de septembrie. Exact de pe câmp, lăzile au fost luate de un agent economic, care dus a fost.
În 2018, am fost trăsniți, cum spune moldoveanul. Uitați-vă toți strugurii frumoși i-am încărcat și au plecat în Belarus. Ne-au promis că pe 5 octombrie o să transfere banii. Până ziua de azi nu au transferat un bănuț.
 Pentru a-și face dreptate, viticultorul s-a adresat în instanța de judecată, doar că ancheta, bate pasul pe loc.

Nu am avut până astăzi nicio judecată. Din 2018 până în ziua de azi numai cu scrisori. Procuratura Generală, procuratura Cantemir, dar niciun rezultat. Măcar să-mi dea o explicație oarecare, la ce etapă de dosarul. Nimic. Am facturile tot.

Întrebat de ce dosarul nu a ajuns în instanță, procurorul Gheoghe Enache din Cantemir, care anchetează în prezent cazul, a spus jurnaliștilor că muncește la anchetă, iar ofițerii de urmărire penală așteaptă un document important.

De ce să-l chem pe domnul Muturniuc la Procuratură? Cu ce ocazie? Când va fi clară situația vom discuta. Așteptăm un control financiar de anul trecut realizat de FISC la compania care a luat a marfa, a spus procurorul.
Că se tot lucrează la dosar, viticultorul aude deja de mulți ani. De atunci, când își vinde roada, de fiecare dată, privește cu grijă la cei care vin pe câmp.

Altfel stau lucrurile peste hotare, spune bărbatul. Poate compara. Pentru că a muncit mai bine de 10 ani în Italia, tot la vița-de-vie. Când a revenit acasă, banii i-a investit în plantație.

Așteaptă să i se facă dreptate și își dorește că agricultorii care au depus muncă și au investit în afacerea lor să fie protejați de stat.
loading ...