BRACONAJ PISCICOL DE 400 DE MII DE LEI. Au încercat să păcălească organele de drept, dar nu le-a mers

19 jul 2022
Au încercat s-o facă pe deștepții, dar nu le-a mers. Doi tineri au fost surprinși de către polițiștii de frontieră în timp ce pescuiau ilegal pe apele de frontieră, cu ustensile conectate la sursă electrică. Bărbații și-au luat autorizație, au anunțat organele competente că merg la pescuit în zona de frontieră, dar ..... „au uitat” să menționeze că au la ei și ustensile interzise prin lege.

Au reușit să prindă circa 45 kg de pești, iar prejudiciul cauzat mediului a fost estimat la 402.000 mii lei.

Aflată în misiune de serviciu, pe direcția localității Manta, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul a observat o barcă pe apele de frontieră și două persoane cum pescuiau.

Acțiunile acestora au fost monitorizate, iar la ieșire pe mal, polițiștii de frontieră au intervenit pentru verificări. Aceștia se avizaseră pentru accesul în zona de frontieră, sub pretextul de a merge la pescuit, însă au tăinuit despre ustensilele de pescuit, care sunt interzise prin lege. Aveau în barcă o undiță conectată la un ansamblu electric, care i-a ajutat la prinderea a circa 45 kg de pești de diferite specii, precizează Poliția de Frontieră.

Tinerii sunt locuitori ai orașului Cahul, în vârstă de 20 și 21 de ani. În rezultatul cercetărilor de la fața locului, a fost depistat și un autoturism, în care se aflau 12 undițe telescopice. Din declarațiile unuia dintre tineri, automobilul și ambarcațiunea ar aparține unei rude.

În vederea continuării cercetărilor, tineri au fost escortați la subdiviziunea de frontieră, iar obiectele infracțiunii fiind ridicate în calitate de probe pentru pornirea unei cauze penale. 

Despre caz au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului Cahul. În continuare, cazul este cercetat de către ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Sud (art.234 Cod Penal al RM).

BRACONAJ PISCICOL DE 400 DE MII DE LEI. Au încercat să păcălească organele de drept, dar nu le-a mers

BRACONAJ PISCICOL DE 400 DE MII DE LEI

Au încercat să păcălească organele de drept, dar nu le-a mers

BRACONAJ PISCICOL DE 400 DE MII DE LEI. Au încercat să păcălească organele de drept, dar nu le-a mers

loading ...