CANDIDATURA LUI PANFIL LA FUNCȚIA DE MINISTRU AL AGRICULTURII N-A TRECUT. Cine va deține fotoliul

03 aug 2021
Despre noua componență a Guvernului se discută tot mai des, mai ales că joi premierul desemnat din partea PAS, Natalia Gavriliță, urmează să-și prezinte echipa. Pe 5 august ea vine în Parlament cu lista noului Cabinet de Miniștri, până atunci programul de guvernare ar urma să fie supus dezbaterilor publice. Vor fi organizate consultări cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu cei ai sindicatelor şi patronatelor, iar joi Executivul ar urma să fie votat în Parlament.

În presă s-au vehiculat mai multe nume inclusiv pentru Ministerul Agriculturii. Inițial presupunerile s-au învârtit în jurul lui Alexandru Slusari, susținut și de un grup de fermieri la postul de șef la Agricutură. Ex-vicepreședintele parlamentului, deputatul Platformei DA s-a arătat destul de interesat de post, menționând că „are idei pentru dezvoltarea agriculturii”, dar este „sceptic” în ceea ce privește numirea lui în această funcție.

Apoi a apărut în prim plan Vladimir Bolea, dar deputatul PAS a declarat ulterior că va candida pentru funcția de șef al Comisiei parlamentare de specialitate ce înglobează agricultura și industria alimentară.

„Nu voi candida la funcția de ministru al Agriculturii. Eu voi activa în Parlament, rămân candidat la șefia Comisiei agricultură. Eu am fost vicepreședinte al acestei Comisii, timp de doi ani, am avut proiecte bune despre schimbarea sistemului fiscal în domeniul agriculturii și oferirea ajutorul agricultorilor noștri. Este un domeniu în care am dat dovadă de o activitate productivă, timp de doi ani, după părerea mea. Deci, voi face lucru bine, în continuare”, a spus Vladimir Bolea.

De ce n-a trecut Panfil

Cel de-al treilea nume apărut în mass media a fost a antreprenorului  Gheorghe Panfil, directorul gospodăriei agricole „AgroPanfil” din satul Plop, raionul Dondușeni. Cu două zile înainte de a se prezenta în fața Parlamentului, candidatura fermierului a picat. Solicitat de AGROMEDIA, dl Panfil ne-a declarat următoarele:

„N-am trecut. Au fost niște discuții și deja a fost propusă altă persoană. O vom cunoaște când va fi anunțată componența Guvernului. Au fost la mijloc niște nuanțe politice, dar totul ce se face, se face spre bine. Doamna premier a căutat pentru această funcție persoană din domeniu, dar cred că factorul politic și-a spus cuvântul. Cred că a găsit o persoană destul de bună, pentru că am văzut că dorința noului premier desemnat, Natalia Gavriliță, este să ofere portofoliile de miniștri persoanelor din domeniile pe care le vor gestiona. Ei mi-au propus să candidez”, ne-a comunicat  agricultorul.

AGROMEDIA menționează că potrivit legii, Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puţin 51 de deputaţi, iar Partidul Acţiune şi Solidaritate are 63 de mandate în Parlament.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE AGRICOLĂ ȘI RURALĂ PUSĂ ÎN DISCUȚIE: Propunerile înaintate de RDCR

20 jan 2022

7 ANI DE DCFTA ÎN MOLDOVA: Extinderea listei de produse agroalimentare exportate în UE, primordială pentru ANSA. Detalii

20 jan 2022

DE ACUM ÎNCOLO ANSA VA DECIDE CARE FRUCTE ȘI LEGUME SUNT PROASPETE. Vezi cerințele noi aprobate de Guvern

19 jan 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

CANDIDATURA LUI PANFIL LA FUNCȚIA DE MINISTRU AL AGRICULTURII N-A TRECUT. Cine va deține fotoliul

CANDIDATURA LUI PANFIL LA FUNCȚIA DE MINISTRU AL AGRICULTURII N-A TRECUT

Cine va deține fotoliul

CANDIDATURA LUI PANFIL LA FUNCȚIA DE MINISTRU AL AGRICULTURII N-A TRECUT. Cine va deține fotoliul

loading ...