CANDIDATURA LUI PANFIL LA FUNCȚIA DE MINISTRU AL AGRICULTURII N-A TRECUT. Cine va deține fotoliul

03 aug 2021
Despre noua componență a Guvernului se discută tot mai des, mai ales că joi premierul desemnat din partea PAS, Natalia Gavriliță, urmează să-și prezinte echipa. Pe 5 august ea vine în Parlament cu lista noului Cabinet de Miniștri, până atunci programul de guvernare ar urma să fie supus dezbaterilor publice. Vor fi organizate consultări cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu cei ai sindicatelor şi patronatelor, iar joi Executivul ar urma să fie votat în Parlament.

În presă s-au vehiculat mai multe nume inclusiv pentru Ministerul Agriculturii. Inițial presupunerile s-au învârtit în jurul lui Alexandru Slusari, susținut și de un grup de fermieri la postul de șef la Agricutură. Ex-vicepreședintele parlamentului, deputatul Platformei DA s-a arătat destul de interesat de post, menționând că „are idei pentru dezvoltarea agriculturii”, dar este „sceptic” în ceea ce privește numirea lui în această funcție.

Apoi a apărut în prim plan Vladimir Bolea, dar deputatul PAS a declarat ulterior că va candida pentru funcția de șef al Comisiei parlamentare de specialitate ce înglobează agricultura și industria alimentară.

„Nu voi candida la funcția de ministru al Agriculturii. Eu voi activa în Parlament, rămân candidat la șefia Comisiei agricultură. Eu am fost vicepreședinte al acestei Comisii, timp de doi ani, am avut proiecte bune despre schimbarea sistemului fiscal în domeniul agriculturii și oferirea ajutorul agricultorilor noștri. Este un domeniu în care am dat dovadă de o activitate productivă, timp de doi ani, după părerea mea. Deci, voi face lucru bine, în continuare”, a spus Vladimir Bolea.

De ce n-a trecut Panfil

Cel de-al treilea nume apărut în mass media a fost a antreprenorului  Gheorghe Panfil, directorul gospodăriei agricole „AgroPanfil” din satul Plop, raionul Dondușeni. Cu două zile înainte de a se prezenta în fața Parlamentului, candidatura fermierului a picat. Solicitat de AGROMEDIA, dl Panfil ne-a declarat următoarele:

„N-am trecut. Au fost niște discuții și deja a fost propusă altă persoană. O vom cunoaște când va fi anunțată componența Guvernului. Au fost la mijloc niște nuanțe politice, dar totul ce se face, se face spre bine. Doamna premier a căutat pentru această funcție persoană din domeniu, dar cred că factorul politic și-a spus cuvântul. Cred că a găsit o persoană destul de bună, pentru că am văzut că dorința noului premier desemnat, Natalia Gavriliță, este să ofere portofoliile de miniștri persoanelor din domeniile pe care le vor gestiona. Ei mi-au propus să candidez”, ne-a comunicat  agricultorul.

AGROMEDIA menționează că potrivit legii, Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puţin 51 de deputaţi, iar Partidul Acţiune şi Solidaritate are 63 de mandate în Parlament.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

CANDIDATURA LUI PANFIL LA FUNCȚIA DE MINISTRU AL AGRICULTURII N-A TRECUT. Cine va deține fotoliul

CANDIDATURA LUI PANFIL LA FUNCȚIA DE MINISTRU AL AGRICULTURII N-A TRECUT

Cine va deține fotoliul

CANDIDATURA LUI PANFIL LA FUNCȚIA DE MINISTRU AL AGRICULTURII N-A TRECUT. Cine va deține fotoliul

loading ...