CANICULĂ ȘI PLOI CU DESCĂRCĂRI ELECTRICE ȘI ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ. Vezi prognoza meteo, AICI

15 aug 2022
Serviciul Hidrometeorologic de Stat transmite temperaturi înalte și ploi cu descărcări electrice și în această săptâmână. La fel, se menține și avertizarea hidrologică privind scurgerea scăzută a apei în râurile din Republica Moldova.

În perioada 15 – 21 august, valoarea maximă a temperaturii se va ridica până la +36 de grade Celsius, iar minimile vor oscila între +15 - +20 de grade Celsius.

La Nord, săptămâna începe cu temperaturi de până la +29 de grade, însoțite de ploi cu descărcări electrice. Valorile înalte în timpul zilei se vor menține până duminică. Pe timpul nopții, se vor înregistra +15 - +18 grade Celsius.

Și în zona de Centru a țării vom avea parte de ploi cu descărcări electrice de luni până miercuri. Mercurul din termometre se va ridica până la +35 grade în timpul zilei. Noaptea, se vor înregistra minime de +16 - +22 grade.

La Sud, meteorologii prognozează valori maxime cuprinse între +28 - +36 grade Celsius. Minimile vor oscila între +17 - +23 grade. Locuitorii din această zonă a țării vor avea parte de ploi doar în ziua de marți.

Dintre fenomenele meteorologice stihinice, cel mai mare pericol în luna august îl prezintă aversele puternice de ploaie şi căderile de grindină, care se semnalează anual. Ploi puternice de lungă durată, vânturi puternice şi vijelii se semnalează în medie o dată în 6 ani, vârtejuri – o dată în 30 de ani.

Conform datelor multianuale, deosebit de periculoase sunt secetele, posibile în luna august pe teritoriul țării în medie o dată în 4 ani.


 
loading ...