COMPENSAȚII LA LITRUL DE LAPTE ȘI LA KILOGRAMUL DE CARNE. Asta a promis fermierilor Vladimir Bolea

21 jul 2022
Vladimir Bolea a declarat că sistemul de stimulente pentru crescătorii de animale va fi modificat, astfel încât fermierii să beneficieze de compensații la litrul de lapte și la kilogramul de carne.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a discutat cu apicultorii, avicultorii, crescătorii de păsări, porcine, bovine, ovine și caprine din țara noastră, despre problemele din sector și despre acțiunile comune ce ar putea fi întreprinse pentru dezvoltarea afacerilor.

Discuțiile au fost purtate în cadrul unei reuniuni, la minister, la care au participat, reprezentanții asociațiilor naționale de profil. Subiectele principale s-au axat pe: îmbunătățirea politicilor agroalimentare, creşterea productivităţii agricole, intabularea terenurilor agricole, evoluția cantităților de lapte și miere, perspectivele de dezvoltare a sectorului zootehnic ș.a.

Pentru a asigura securitatea alimentară a țării în condițiile crizelor economice și a nivelului necesar de durabilitate, fermierii au fost încurajați să implementeze tehnologii moderne și să se implice la dezvoltarea fondului genetic animalier. În acest sens, reamintim că, în anul curent subvențiile din partea statului au fost majorate pentru sectorul zootehnic.

În discuții, ministrul Vladimir Bolea a atras atenția și asupra fenomenului evazionist din domeniul agroindustrial, reiterând necesitatea respectării legislației în vederea excluderii formelor de inechitate fiscală.

Întru îmbunătățirea relațiilor de colaborare dintre MAIA și asociațiile de profil, s-a convenit de a desfășura periodic întrevederi de lucru.
loading ...