R. MOLDOVA A FOST INCLUSĂ ÎN PLATFORMA UE DE GESTIONARE A CRIZEI GRÂNELOR

05 jul 2023
Republica Moldova a fost inclusă în Platforma creată de Comisia Europeană, întru gestionarea crizei grânelor, alături de cele cinci state membre a UE (România, Polonia, Bulgaria, Ungaria și Slovacia).
 
Vladimir Bolea, împreună cu oficialii țărilor baltice, efectuează o vizită la porturile ucrainene, însoțiți de ministrul ucrainean Mykola Solski. Delegația inspectează terminalele din regiunea porturilor și discută cu autoritățile ucrainene, în vederea facilitării exportului de mărfuri agricole autohtone și a tranzitului coordonat de mărfuri agricole din Ucraina.
 


Republica Moldova a fost invitată să fie parte a platformei și să participe la cea de-a treia reuniune în zilele următoare. Este important ca să întreprindem toate acțiunile ce vor reduce timpul de trecere a frontierei pentru produsele agricole, să îmbunătățim infrastructura de la punctele de trecere, astfel încât tranzitarea cerealelor ucrainene să aibă loc în regim fluidizat, a comunicat oficialul.
 
Viceprim-ministrul moldovean s-a întâlnit cu omologii din Lituania, Letonia, Estonia pentru a discuta despre planificarea căilor logistice din Republica Moldova și Ucraina, reieșind din starea căilor ferate din ambele state și din capacitatea acestora de transportare a cerealelor destinate exportului spre UE.
 
loading ...