CU CE UDĂM ORHIDEELE CA SĂ ÎNFLOREASCĂ TOT ANUL ȘI ABUNDENT?

09 mai 2023
Orhideele sunt unele dintre cele mai populare plante în ghiveci, datorită florilor lor frumos colorate. Nu toate orhideele înfloresc des, însă pentru a te bucura de flori frumoase și rezistente, poți aplica un îngrășământ preparat în casă.

Care este ingredientul care face ca orhideele să înflorească rapid și cum trebuie să îl folosești?

Orhideele au nevoie să fie îngrijite corespunzător, pentru a face flori tot anul. Există peste 25.000 de specii de orhidee, care se diferențiază în funcție de culoarea, textura și dimensiunea florilor. Multe dintre acestea înfloresc doar o dată sau de două ori pe an, însă dacă aplici un îngrășământ natural, te poți bucura de flori frumoase tot timpul.

Fertilizant natural pentru orhidee

Pentru a prepara un fertilizant natural pentru orhidee, ai nevoie de un ingredient banal: coji de ceapă. Pe cât de ciudat pare, pe atât de eficient este. Cojile de ceapă conțin o cantitate mare de nutrienți, care ajută la fertilizarea solului în care sunt plantate orhideele, dar și alte flori. Acestea conțin calciu, potasiu, magneziu, fier, cupru și vitamine, având, în același timp, proprietăți antifungice și antibacteriene.Pentru a prepara amestecul, ai nevoie de o mână bună de coji de ceapă și un litru de apă. Mărunțește cojile de ceapă cât mai bine și pune-le într-o sticlă. Adaugă peste ele apa caldă, agită bine și lasă amestecul la macerat timp de 24 de ore. Strecoară apa și folosește-o pentru a uda orhideele. Acest îngrășământ natural poate fi reaplicat de două ori pe lună, pentru a ajuta orhideele să înflorească. Între două aplicări, lichidul poate fi păstrat la frigider.

Cât de des trebuie udate orhideele?

Fiind o plantă tropicală, orhideea iubește căldura și umiditatea. Atunci când îi pui apă însă, aceasta trebuie să se scurgă din ghiveci, nu să băltească, pentru că în acest caz îi vor putrezi rădăcinile. Cel mai bine este ca orhideea să fie udată sub jetul de apă și să o lași să se dreneze bine.

Citește și: CUM SE CREȘTE ALOE VERA

Ghiveciul cu orhidee trebuie așezat undeva unde este lumină naturală, dar nu în bătaia directă a razelor soarelui. Poate fi pus pe pervazul unui geam unde bate soarele doar dimineața sau doar după-amiaza.

Alte soluții care pot fi folosite pentru a uda orhideele, așa încât să înflorească mai des sunt:
  • amestecul de apă cu lapte (proporții: 1 parte lapte, 3 părți apă). Soluția poate fi aplicată de două ori pe lună.
  • apa în care ai fiert cartofi (cu condiția să nu aibă sare).
  • infuzie de frunze de stejar (o mână de frunze de stejar la un litru de apă).
Citește și: VERBENA: Planta care înflorește continuu

Sursă: Ego.ro
loading ...