CUM SCĂPĂM DE FURNICILE ȘI AFIDELE DIN GRĂDINĂ? Metode naturiste

01 jun 2023
Pentru a combate furnicile de pe pomii fructiferi, există mai multe metode:
 
  1. Una dintre metodele de a combate furnicile și afidele este folosirea benzii adezive care se aplică în jurul trunchiului pomului. Aceasta împiedică furnicile să urce pe pom și să ajungă la afidele de pe frunzele sale. Banda adezivă trebuie aplicată astfel încât exteriorul să fie lipicios. De asemenea, o puteți unge cu un insecticid pe care furnicile îl vor duce în cuib pentru a hrăni regina.
Sfat: Nu uitați că banda trebuie înlocuită în fiecare lună, sau chiar mai des.
 
  1. Buburuzele sunt super-arma dvs. în protecția plantelor. Ele mănâncă tot felul de afide, acarieni și alte insecte care dăunează plantelor.
  2. Următorul ajutor în lupta cu afidele este cenușa de frasin. Ea este și un îngrășământ natural excelent pentru plante și pomii fructiferi. Însă este important să nu pregătiți o soluție prea puternică din ea și să respectați dozele menționate. Cenușa de frasin este 100% naturală și nu dăunează plantelor.


Citește și: CUM SCĂPĂM DE OMIZI?

Rețeta:
Pentru a pregăti amestecul, dizolvați 250 g de cenușă în 10 l de apă. Lăsați-o să stea timp de câteva ore, având grijă să o amestecați periodic. Este un amestec excelent pentru pomii fructiferi și trandafiri. De asemenea, și 90% dintre afide vor dispărea de pe ei peste noapte.
 
  1. Pentru îndepărtarea afidelor de pe meri, se poate folosi și cenușa obișnuită de lemn. Pentru aceasta, amestecați 50 g de cenușă în 1 l de apă (pentru doze mici). Apoi puteți strecura soluția, ca să nu se înfunde pulverizatorul. Tratați pomii cu ea numai dimineața devreme sau seara târziu.
  2. O altă metodă de a scăpa de furnici este de a întorloca două furnicare. Pentru aceasta, doar luați un furnicar cu lopata și puneți-l peste altul. Peste 1-2 zile, ambele vor dispărea.
Citește și: CÂRTIȚA ȘI ORBETELE: Cum scăpăm de ei?

Spor la grădinărit!

Sursa: Rețete ușoare
loading ...