DE CE BUJORII NU ÎNFLORESC? Sfaturi utile

13 mai 2024
Bujorii sunt una dintre cele mai frumoase flori de primăvară în grădină. Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca plantele să nu înflorească atât de abundent pe cât ne-am fi dorit. Există mai multe motive din care bujorii nu reușesc să producă flori.
 
Bujorilor nu le place replantarea
Bujorii sunt flori care pot prospera în plină forță într-un singur loc timp de zeci de ani, uneori mai multe decenii. De aceea, nu le place replantarea, așa că această activitate ar trebui să fie o ultimă soluție și nu răspunsul la întrebarea: ce să faci pentru a face bujorii să înflorească.
 
Răbdarea este, de asemenea, importantă. Dacă doar plantați aceste flori aspectuoase, acordați-le timp. Bujorii înfloresc, de obicei, după doi sau trei ani. Apoi, ajung la maturitate deplină și pot fermeca prin aspectul lor elegant. Este normal ca plantele care sunt prea tinere să nu înflorească.
 
Aveți grijă cum plantați bujorii
Adâncimea de plantare a bujorilor este esențială pentru sănătatea și înflorirea lor. Dacă bulbii sunt plantați prea puțin adânc sau prea adânc, este posibil să nu primească suficiente substanțe nutritive, ceea ce le afectează negativ capacitatea de a produce flori.
 
Așadar, cât de adânc trebuie să plantezi bujorii? Asigurați-vă că bulbii sunt plasați la o adâncime de 4 până la 5 centimetri. Acest lucru le va oferi condiții optime pentru asimilarea nutrienților. De asemenea, plantelor nu le place compania altor specii. În special, nu le plantați în apropierea copacilor și arbuștilor cu care ar trebui să concureze pentru apă și ingrediente vitale.
 
Ce se poate face pentru ca bujorii să înflorească? Locația este esențială
Este o regulă bună de reținut că umbra nu este potrivită pentru aceste plante ornamentale. Bujorii se simt cel mai bine în zone bine luminate. Ar trebui să aibă acces la lumina soarelui timp de cel puțin 6-8 ore pe zi. Dacă le așezați lângă ziduri de clădiri, foișoare și copaci înalți, bujorii nu vor înflori.
 
Greșeli de fertilizare cu bujori
Azotul este un ingredient esențial pentru creșterea plantelor. Cu toate acestea, bujorii sunt deosebit de sensibili la doze excesive de acest element. Fertilizarea excesivă cu azot favorizează creșterea viguroasă a tulpinii și a frunzelor în detrimentul înfloririi. Alegeți întotdeauna un îngrășământ cu o formulă echilibrată, care să conțină și fosfor, și potasiu. În acest fel, veți controla corect compoziția solului și veți încuraja bujorii să înflorească. Ca răspuns sigur pentru a promova înflorirea bujorilor, luați în considerare utilizarea de îngrășăminte naturale (de exemplu, din drojdie).
 
Bujorilor le place solul umed. Nu uitați să turnați apa direct pe sol și evitați să udați frunzele. În caz contrar, expuneți plantele la boli fungice. Speciile infectate nu vor înflori.
 
Sursa: soulsushi
loading ...