DE CE R. MOLDOVA A INTERZIS IMPORTURILE DE CARNE DE PORC DIN ROMÂNIA? Motivul, AICI

10 mai 2021

Acum două zile, presa de profil din România publică o informație (site-ul agrointel.ro), potrivit căreia R. Moldova a interzis importurile de carne de porc din România. Informația a fost remisă și către asociațiile de producători de carne de porc, procesatori și retaileri din România, care desfășoară activitate și pe teritoriul statului nostru. 
 
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din țara vecină a confirmat apelul părții moldovenești, adăugând că acesta a parvenit încă în martie curent. Potrivit ANSVSA, interzicerea importului are la bază Ordinul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor nr. 413/06.11.21217 „Cu privire la aplicarea măsurilor speciale de protecție împotriva introducerii și răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul R. Moldova”.
 
La 25 martie 2021, ANSA a expediat către ANSVSA adresarea nr. 01-6/679/, prin care informează autoritatea română că a restricționat temporar importul de porci vii, precum și a cărnii de porc din țările afectate masiv de pestă porcină africană, până la recuperarea statului de zonă liberă. Acest lucru este prevăzut și de Codul de Sănătate al Animalelor Terestre ale Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animală (OIE), Capitolul 15.1.
 
În același context, OIE a a prezentat informații oficiale despre faptul că pesta porcină africană a fost depistată pe teritoriul UE, în special în Slovacia, România, Letonia, Estonia, Bulgaria și Ungaria.
 
De menționat că, la 6 mai, pe teritoriul României, erau înregistrate 350 de focare active de PPA, cu un număr de efective de suine afectate 153.397 capete. 
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

RISIPITORII DE APĂ: Topul orașelor în care apa, se pare, nu mai e izvorul vieții și decizia ANRE

18 jan 2022

VÂNTUL PUTERNIC A LĂSAT 35 DE LOCALITĂȚI FĂRĂ CURENT ELECTRIC. Detalii

18 jan 2022

MIEZUL DE NUCĂ PRODUS ÎN MOLDOVA SE IEFTINEȘTE: Cerere aproape zero pe piața din UE și Turcia. Detalii

18 jan 2022

PESTE 250 DE CERINȚE PENTRU A OBȚINE CERTIFICATUL GLOBALG.A.P.: Consultație oferită fermierilor de doctorul Ananie Peșteanu

18 jan 2022

NICI DEPUTAȚII NU MAI „ÎNGHIT” PREȚURILE MAJORATE: Radu Marian de la PAS a sesizat CC. Vezi ce a solicitat

18 jan 2022

DE CE R. MOLDOVA A INTERZIS IMPORTURILE DE CARNE DE PORC DIN ROMÂNIA? Motivul, AICI

DE CE R

MOLDOVA A INTERZIS IMPORTURILE DE CARNE DE PORC DIN ROMÂNIA? Motivul, AICI

DE CE R. MOLDOVA A INTERZIS IMPORTURILE DE CARNE DE PORC DIN ROMÂNIA? Motivul, AICI

loading ...