FERMIERII ȘI PROCESATORII DE LAPTE VOR BENEFICIA DE 8 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SECTORULUI

21 sep 2022
A fost lansat proiectul: ”Modernizarea, inovarea și utilizarea cunoștințelor pentru sectorul laptelui din Moldova (M.I.L.K.)”. Acesta are valoarea de 8 milioane de lei și este axat pe dezvoltarea sectorului de lapte.  

Proiectul urmează a fi implementat de Organizația People in Need Moldova și finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 30 de luni. Timp în care atât crescătorii de bovine, cât și procesatorii de lapte din raioanele de nord ale țării vor beneficia de instruiri despre cum să gestioneze corect managementul activităților pentru a valorifica sectorul de lapte. În cadrul proiectului vor fi organizate și sesiuni de instruire pentru personalul centrelor de colectare a laptelui.

La evenimentul de lansare au participat Directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Afanasi Tarlev, împreună cu Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Iurie Scripnic, și excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký.

În cadrul evenimentului, Afanasi Tarlev a menționat că ANSA este deschisă pentru colaborare și va oferi suportul necesar în scopul consolidării eficacității și a cooperării pe întregul lanț valoric al sectorului de lapte din Republica Moldova.

Discuțiile au vizat și organizarea sesiunii de instruire pentru inspectorii ANSA în domeniul Sistemului de Management Integrat conform standardelor de calitate HACCP.

Ca rezultat, proiectul respectiv va consolida eficiența și cooperarea actorilor de pe piață pe tot lanțul valoric al produselor lactate și va spori productivitatea și calitatea laptelui furnizat de fermierii mici și mijlocii.
Lansarea proiectului a avut loc în cadrul vizitei la ferma de bovine S.R.L. ”TOTAL-GNATIUC”, s. Fundurii Vechi, r-nul Glodeni.
loading ...