GERUL S-A INSTALAT, DAR NINSORILE ÎNTÂRZIE. Cum va fi vremea de Crăciun, vedeți AICI

19 dec 2022
Săptămâna aceasta vom avea parte de nopți geroase cu -10 grade Celsius. Pe parcursul zilei, însă, temperaturile vor fi mai generoase, urcând și până la +7 grade Celsius. Gerul de la începutul săptămânii cedează din putere mai spre weekend, când vom avea pe parcursul nopții și temperaturi pozitive. Cerul va fi parțial noros, presiunea atmosferică – ridicată.

De Crăciun, pe 25 decembrie, vor fi +2, +5 grade la Nord, +3, +6 – la Centru și +4, +7 grade Celsius în nordul țării. Precipitații în următoarele 7 zile nu se prevăd.

În raioanele din nordul țării, noaptea se vor înregistra -10, 0 grade Celsius. Maximele vor oscila între -3 și +5 grade Celsius.

La Centru, vor fi -9, +1 grad noaptea, iar în timpul zilei, mercurul din termometre va oscila între -2 și +6 grade Celsius.

La Sud, meteorologii transmit minime de -8, +2 grade și maxime cuprinse între -1 și +7 grade Celsius.Meteorologii anunță Cod Galben de mărire a nivelului apei în râul Nistru, cu posibile inundări ale terenurilor agricole din preajmă.

În legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk (r.Nistru) până la 1500 m3/s, Centrul hidrologic avertizează, în intervalul 16 - 20 decembrie, creșterea nivelului apei pe sectorul s.Naslavcea – or.Dubăsari cu 2.0-4.5 m, față de nivelul din 16 decembrie (ora 8.00). Este posibilă ieșirea apei în luncă şi subinundarea terenurilor agricole, informează SHS.
 
loading ...