GUVERNUL SE SCHIMBĂ, MINIȘTRII RĂMÂN. Vladimir Bolea își păstrează funcția la MAIA și devine viceprim-ministru

15 feb 2023
Vladimir Bolea rămâne în funcția de ministru al agriculturii și industriei alimentare și în cadrul Guvernului Recean. Anunțul a fost făcut chiar de el, în cadrul unei emisiuni tv. Mai mult, Bolea a declarat că, în cadrul noului Guvern va deține funcția de viceprim-ministru.

Au fost discuții la Parlament. Această întrebare au pus-o și agricultorii, iar domnul Recean a confirmat faptul că eu voi fi în această funcție în continuare. Mai mult ca atât, din anunțul pe care l-a făcut dânsul agricultorilor, reieșind din importanța agriculturii pentru R. Moldova, funcția de ministru al agriculturii va fi avansată la nivel de viceprim-ministru. Guvernul Gavrilița, din punctul meu de vedere, a avut succese mari în dimensiunea socială. Noi am ridicat foarte mult salariile, programele sociale care au fost făcute de Guvernul Gavrilița au fost de o anvergură nemaivăzută în R. Moldova, au fost foarte importante. Ca să păstrăm acest trend de creștere, noi trebuie să înțelegem că fără o creștere a economiei naționale noi nu putem vorbi măcar de menținerea trendului de creștere a salariilor și pensiilor”, a spus Vladimir Bolea.

Amintim că vineri, 10 februarie, primi-ministra, Natalia Gavrilița, și-a dat demisia. Aceasta a anunțat că pleacă de la Guvern în cadrul unei conferințe de presă, susținută după o ședință cu miniștrii convocată la Președinție de către Maia Sandu.

Citește și: GUVERNUL A DEMISIONAT: Gavrilița și-a anunțat plecarea. Maia Sandu: voi desemna un alt candidat la funcția de prim-ministru

Ulterior, președinta, Maia Sandu, l-a desemnat pe Dorin Recean candidat pentru funcția de prim-ministru.
loading ...