INSTABILITATEA ATMOSFERICĂ SE MENȚINE. Cum va fi vremea în Moldova, AICI

31 jul 2023
Instabilitatea atmosferică și temperaturile caniculare vor caracteriza și această săptămână. Deși va fi foarte cald, timpul se menține ploios, cu averse și descărcări electrice. Maximele zilei vor urca până la +37 de grade Celsius. Noaptea, minimele vor oscila între +15 și+23 de grade Celsius. Cele mai fierbinți zile se așteaptă a fi vineri și sâmbătă. Vântul va sufla din sectorul de vest slab la moderat, transmit meteorologii. Cum va fi vremea în Moldova în perioada 31.07 – 06.08, vedeți mai jos.
 
La Nord, pe parcursul zilei se vor înregistra temperaturi cuprinse între +25 și +32 de grade Celsius. Noaptea, vor fi +13,+18 grade Celsius. Precipitații cu descărcări electrice se prevăd pentru zilele de luni, joi și duminică.
 
La Centru, maximele zilei vor oscila între +27 și +35 de grade Celsius. Minimele se vor situa între +16 și +21 de grade Celsius. Luni, marți și joi va ploua cu descărcări electrice.
 
La Sud, ploi sunt prognozate tot pentru zilele de luni, marți și joi. Aici, mercurul din termometre va urca ziua de la +29, la +37 de grade Celsius. Noaptea, meteorologii transmit temperaturi de +18, +23 de grade Celsius.
 
Ploile atât de așteptate de fermieri au adus săptămâna trecută pagube uriașe în mai multe gospodării din centrul și nordul țării. Zeci de agricultori și-au văzut munca și investițiile de ani de zile făcute una cu pământul. Sunt zeci de hectare de livezi, legume, cereale, porumb care au fost distruse în totalitate. Pierderile sunt de milioane. Viceprim-ministru, Vladimir Bolea, a spus ca se va adresa organizațiilor internaționale pentru a solicita ajutor pentru persoanele  care au suferit din cauza intemperiilor.
loading ...