ÎNTREPRINDEREA PENTRU SILVICULTURĂ CHIȘINĂU ELIBEREAZĂ POPULAȚIEI LEMN DE FOC

02 sep 2022
Locuitorii municipiului Chișinău care au nevoie de lemne de foc pentru sezonul rece al anului, se pot deja adresa la ocoalele silvice din regiune pentru a le cumpăra la prețul stabilit de stat.

Primăria Municipiului Chișinău informează că Î.S. „Întreprinderea pentru Silvicultură Chișinău" eliberează către populație, în limita stocului disponibil la moment, câte 3 m/st lemn de foc fiecărei gospodării. Decizia a fost aprobată de Comisia Situații Excepționale a Republicii Moldova având în vedere necesitatea aprovizionării populației cu lemn de foc pentru perioada rece a anului, se arată într-un comunicat oficial al Primăriei Chișinău.

Astfel, doritorii de a beneficia de lemn de foc urmează să se adreseze la ocolul silvic din raza de activitate a acestuia, după cum urmează:
  • Ocolul silvic Ghidighici, sediul s. Ghidighici, str. Mihai Eminescu, 59, tel.: 022710463 - primăriile din s. Ghidighici, com. Grătiești, com. Trușeni, or. Durlești și or. Vatra;
  • Ocolul silvic Criuleni, sediul or. Criuleni, str. Victoriei, 8, tel.: 024822940 - primăriile or. Cricova, com. Stăuceni și com. Ciorescu;
  • Ocolul silvic Anenii Noi, sediul or. Anenii Noi, str. Parcului, 17, tel.: 026523336 - primăriile or. Codru, or. Sângera, com. Băcioi și com. Bubuieci;
  • Ocolul silvic Vadul lui Vodă, sediul or. Vadul lui Vodă, str. Ștefan cel Mare, 149, tel.: 022416274 - primăriile or. Vadul lui Vodă, com. Tohatin, s. Budești, s. Cruzești și s. Colonița.
Totodată, „Întreprinderea pentru Silvicultură Chișinău" informează că primăriile localităților menționate urmează să prezinte în adresa ocoalelor silvice listele persoanelor social-vulnerabile, invalizilor și gospodăriilor, care nu au altă sursă de încălzire decât lemnul de foc. 

În acest an, prețul de vânzare a lemnului de specii tari va varia între 550 lei și 875 de lei per metru ster. Pentru lemnul moale, prețurile vor fi între 350 și 475 de lei per metru ster. Întreprinderile silvice vor vinde lemn doar gospodăriilor casnice și instituțiilor publice, în special celor de învățământ. Agenții economici nu vor putea cumpăra de la Moldsilva lemn de foc pentru comercializare.

În prima tranșă de vânzări, octombrie - noiembrie 2022, fiecare gospodărie casnică care face parte dintr-un grup social-vulnerabil sau reprezintă o familiile care se încălzește doar cu lemne va putea cumpăra la un preț plafonat până la 3 metri steri. În cea de-a doua tranșă, decembrie 2022 - ianuarie 2023, Agenția Moldsilva va acorda adițional masă lemnoasă în funcție de condițiile climatice și stocurile disponibile, au anunțat anterior reprezentanții Guvernului.
 
loading ...