LANSAREA PROGRAMULUI „FRUCTE ÎN ȘCOLI”, DISCUTAT DE AGRICULTORI ȘI AUTORITĂȚI

27 jun 2023
Provocările cu care se confruntă producătorii de cireșe; soluțiile cu privire la sistemul de răcire oferite de proiectantul local, lansarea Programului „Fructe în Școli”, posibilitatea creării Oficiului Horticol în Republica Moldova – sunt subiectele discutate în cadrul Consiliului de Administrare al Asociației „Moldova Fruct”.

Conducerea Asociației a atras atenția autorităților asupra importanței acceptării propunerilor venite din partea membrilor cu privire la:
  • Regulamentele de subvenționare complementară și a investițiilor din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.
  • Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.
  • Legea zilierilor.
  • Legea privind sistemul public de asigurări sociale, precum și de uniformizare a subvenționărilor ratelor dobânzilor oferite de AIPA și ODA.
Având în vedere faptul că aceste subiecte necesită o abordare colectivă și implicarea tuturor părților interesate, s-a solicitat susținere din partea autorităților publice. Astfel, atât Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Bolea Vladimir Iosif, cât și Directorul adjunct al AIPA-Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Diana Coșalâc, au asigurat agricultorii de deschiderea instituțiilor pe care le reprezintă de a contribui la dezvoltarea durabilă a sectorului horticol.

Potrivit „Moldova Fruct”, Directorul adjunct de țară al Proiectului USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (Dezvoltăm Moldova Rurală), Viorel Leahu, a confirmat intenția de a continua colaborarea cu Asociația „Moldova Fruct”, în scopul susținerii afacerilor locale, creșterii calității și competitivității fructelor moldovenești, precum și a identificării soluțiilor inovatoare pentru a depăși orice provocări. 
loading ...