METEO. Cu ce temperaturi vine luna lui cuptor? Seceta se adâncește

27 jun 2022
Precipitațiile mult așteptate se pare că nu ne vor bucura nici săptămâna aceasta. Mai mult, lipsa lor ne-a adus și două coduri galbene: pericol de incendii de vegetație și scăderea nivelului apei în râurile mici din țară.

Serviciului Hidrometeorologic de Stat anunță:

În legătură cu lipsa precipitațiilor și a temperaturilor ridicate, în intervalul 24 iunie – 30 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul râului Prut se atestă scurgerea scăzută a apei cu 20-23% din valorile medii multianuale, iar în râurile mici ale Republicii Moldova se atestă scurgerea scăzută a apei cu 10-25% din valorile medii multianuale cu excepția afluenților de stânga ai r. Nistru.

De asemenea, meteorologii ne avertizează că în intervalul 25 iunie – 1 iulie, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Temperaturile maxime vor oscila în perioada 27.06 – 03.07, între +25 și +34 de grade. Noaptea, se vor înregistra +13 - +20 de grade Celsius.

La Nord, Luni și joi, vor cădea câțiva stropi, însoțiți de descărcări electrice. Ziua, se vor înregistra +25 - +32 de grade. Minimele vor oscila între +13 - +18 grade Celsius.

Și în centrul țării se așteaptă cantități nesemnificative de precipitații în zilele de luni și miercuri. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între +26 - +33 de grade. Noaptea, se vor înregistra +14 - +19 grade Celsius.

Locuitorii din sudul țării nu vor avea parte de precipitații săptămâna aceasta. Ziua, mercurul din termometre va urca până la  +27 - +34 de grade Celsius. Noaptea, se așteaptă +15 - +20 de grade.

Potrivit agricultorilor, toate culturile agricole sunt vizibil afectate de seceta pedologică din acest an, motiv ce va duce la scăderea cantităților și calității recoltei.

METEO. Cu ce temperaturi vine luna lui cuptor? Seceta se adâncește

METEO

Cu ce temperaturi vine luna lui cuptor? Seceta se adâncește

METEO. Cu ce temperaturi vine luna lui cuptor? Seceta se adâncește

loading ...