METEO. Cum va fi vremea în prima săptămână de mai, vedeți AICI

01 mai 2023
În prima săptămână a lunii mai, vremea se prevede a fi capricioasă. Izolat, vom avea parte de ploi slabe cu unele intensificări ale vântului, perioade cu soare, dar și înnorări trecătoare. Temperatura minimă a aerului va fi cuprinsă între +3 și +10 grade Celsius. Maximele zilei vor avea tendință de creștere treptată de la +12 la +20 de grade Celsius. Cum va fi vremea în Moldova în săptămâna 1-7 mai, vedeți mai jos.

La Nord, meteorologii transmit ploi pentru joi și vineri. În rest, cerul va fi variabil. Noaptea, se vor înregistra +3, +5 grade Celsius. Temperaturile maxime vor oscila între +10 și +17 grade Celsius.

În raioanele din centrul țării posibil să plouă sâmbătă. Minimele vor fi cuprinse între valorile +7 și +9 grade Celsius. Pe parcursul zilei, se vor înregistra +18, +20 de grade Celsius, iar duminică valorile termice vor coborî până la +13 grade.

Locuitorii din sudul țării nu vor avea parte de precipitații. Pe parcursul nopții, vor fi +8, +10 grade Celsius. Iar ziua, mercurul din termometre va indica +20, +22 de grade, cu excepția zilei de duminică când vor fi +15 grade.Zilele cu soare din weekend au permis fermierilor să desfășoare campania de semănat de primăvară, care a început cu întârziere anul acesta din cauza precipitațiilor.

Potrivit SHS, la culturile de toamnă s-a semnalat alungirea paiului, izolat a continuat înfrățirea. La semănăturile timpurii cu floarea-soarelui (acolo unde s-a reușit semănarea) s-a atestat răsărirea, la mazăre a continuat formarea următoarelor frunze. La cais, piersic, cireş, vişin și prun s-a finalizat înflorirea și a început formarea rodului. La măr și păr a continuat separarea mugurilor, la vița de vie – umflarea și desfacerea ochilor.
loading ...