METEO. Ne așteaptă zile cu temperaturi de foc. Mercurul din termometre va urca până la +36 de grade Celsius

11 jul 2022
La începutul săptămânii, vremea se menține relativ răcoroasă. Luni, valorile termice vor fi cuprinse între +20 - +25 de grade Celsius. Apoi, treptat, temperaturile cresc, ajungând până la +36 de grade, spre sfârșitul săptămânii.

Între 11-12 iulie, în zona de Nord a țării izolat sunt prognozate ploi slabe de scurtă durată.

Rămâne în vigoare codul galben de caniculă și pericol excepțional de incendiu.

La Nord, în primele 3 zile ale săptămânii, vom avea maxime de +20 - +28 de grade Celsius, iar noaptea va fi +10 - +15 grade. De joi, temperaturile cresc până la +27 - +34 de grade Celsius, pe parcursul zilei și +15 - +18 grade, noaptea. Luni și marți, s-ar putea să cadă câțiva stropi de ploaie pe alocuri.

În Centru, săptămâna începe cu temperaturi de +21 - +29 de grade Celsius. Apoi, valorile termice vor urca până la +28 - +35 de grade. Minimele vor oscila între +11 - +19 grade Celsius.

La Sud va fi cel mai cald. Dacă până miercuri, se vor înregistra +22 - +30 de grade, atunci pentru a doua parte a săptămânii, meteorologii transmit +29 - +36 de grade Celsius. Noaptea, vor fi +12 - +20 de grade.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cantitatea precipitațiilor căzute în ultima perioadă, pe 85% din teritoriul țării nu a depășit 1-7 mm, ceea ce constituie 5-35% din normă.

Agricultorii sunt în plin proces de recoltare a cerealelor din grupa I. majoritatea susțin că din cauza secetei, recolta este mult mai mică decât s-au așteptat. Canicula și lipsa precipitațiilor au dus la scăderea drastică a apelor din râuri, astfel, crescătorii de legume se plâng că nu își pot iriga câmpurile. Lipsa acută a apei se simte și în livezi. Fructele sunt mult mai mici și lipsite de suculență.

METEO. Ne așteaptă zile cu temperaturi de foc. Mercurul din termometre va urca până la +36 de grade Celsius

METEO

Ne așteaptă zile cu temperaturi de foc

Mercurul din termometre va urca până la +36 de grade Celsius

METEO. Ne așteaptă zile cu temperaturi de foc. Mercurul din termometre va urca până la +36 de grade Celsius

loading ...