ONVV NU SE IMPLICĂ ÎN SCANDALUL FROLOV-GHERCIU. Ce au declarat membrii Consiliului

01 oct 2021
Demiterea Cristinei Frolov din funcția de director al Oficiului Național al Viei și Vinului a provocat mai multe dispute în societate. Azi, ea a declarat pentru AGROMEDIA că a contestat ordinul ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, prin care acesta anunța eliberarea dnei Frolov din post și că se vor judeca în instanță.
 
La scurt timp, Consiliul de Coordonare al Oficiului Național al Viei și Vinului a emis o Declarație, în care vine cu unele precizări și clarificări.
 
„Oficiul Național al Viei și Vinului este o instituție care, conform atribuțiilor statutare, trebuie să implementeze politicile statului în domeniul ramurii vitivinicole, în strictă corespundere cu legislația, în mod profesionist, apolitic, echidistant, transparent și constructiv, pentru a răspunde intereselor comune ale tuturor reprezentanților ramurii vitivinicole, în beneficiul țării, economiei naționale și societății. Oficiul a fost fondat în baza parteneriatului public-privat, care se menține prin încrederea și susținerea parvenită din partea sectorului privat și al mediului de afaceri al ramurii vitivinicole, cei care contribuie financiar la formarea Fondului Viei și Vinului, gestionat de Oficiu și reprezintă sursa de finanțare a activităților acestuia.
 
În calitatea sa de organ colegial ierarhic superior al Oficiului, Consiliul de Coordonare este format din membri aleși de Asociațiile cu Indicație Geografică Protejată, precum și din reprezentanți ai autorităților centrale, dispune de atribuții de conducere și supraveghere a activității executivului ONVV, reprezintă o platformă de consolidare a opiniilor și viziunilor ramurii vitivinicole. Este de menționat că membrii aleși, desemnați de sectorul privat în Consiliul de Coordonare al ONVV reprezintă viziuni și expun opiniile majorității sectorului privat din ramura vitivinicolă.
 
Prin vot unanim, Consiliul de Coordonare a avizat pozitiv și a susținut deciziile expuse în Ordinul 650p/16.09.2021 al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, dar și temeiurile care au stat la baza emiterii acestuia. Declarațiile expuse de doamna Cristina Frolov, ca urmare a recepției ordinului vizat, sunt regretabile, manipulează opinia publică prin acuzații nefondate, nu corespund realităților constatate de Consiliu și de ramura vitivinicolă pe parcursul ultimelor 11 luni de activitate și sunt lipsite de bună credință. Din acest considerent, membrii Consiliului vor evita implicarea în polemici publice.
 
Membrii Consiliului de Coordonare al ONVV, în colaborare și parteneriat cu autoritățile și cu partenerii de dezvoltare, vor realiza atribuțiile legale, pentru atingerea acestor deziderate. În ajunul Zilei Naționale a Vinului, ne exprimăm sentimentele de demnitate, dârzenie și colegialitate între profesioniștii din ramura vitivinicolă, invităm fiecare concetățean să fie mândru de patrimoniul vitivinicol al țării și să susțină producătorii autohtoni prin savurarea vinurilor produse în Republica Moldova.
 
Adresăm cele mai respectuoase considerațiuni instituțiilor mass-media pentru un sprijin continuu al ramurii vitivinicole și Vinului Moldovei și orientate spre consolidarea și fortificarea acestei ramuri strategice ale economiei naționale. Vinul Moldovei este creat de generații de vinificatori, în cele mai autentice crame și beciuri, este apreciat de consumatorii din est și din vest, se transmite prin legende și valori în care fiecare dintre noi ne regăsim”, se arată în Declarația susținută de membrii Consiliului de Coordonare al ONVV și  reprezentanți ai sectorului privat, în componența precedentă (până la 20.09.2021) și în componența actuală.
 
Top știri

Hibridul Buckfast - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

SISTEME DE IRIGARE ÎN LIVEZI. Tipuri. Avantaje și dezavantaje

25 mai 2022

DE ZIUA COPIILOR, PICII SUNT VÂNZĂTORI LA ECOLOCAL

25 mai 2022

CONTROLUL BURUIENILOR ÎN LIVEZI. Ghid practic pentru pomicultori

24 mai 2022

ZMEURA – O CULTURĂ PROFITABILĂ. Tot mai mulți agricultori din Moldova aleg să planteze acest bacifer

24 mai 2022

PROIECTE DIN DOMENIUL IRIGĂRII, FINANȚATE DE AGENȚIA FRANCEZĂ DE DEZVOLTARE

24 mai 2022
Știri recomandate

CRISTINA FROLOV A CONTESTAT DECIZIA LUI VIOREL GHERCIU: Directoarea ONVV se va judeca cu ministrul Agriculturii

01 oct 2021

ONVV NU SE IMPLICĂ ÎN SCANDALUL FROLOV-GHERCIU. Ce au declarat membrii Consiliului

ONVV NU SE IMPLICĂ ÎN SCANDALUL FROLOV-GHERCIU

Ce au declarat membrii Consiliului

ONVV NU SE IMPLICĂ ÎN SCANDALUL FROLOV-GHERCIU. Ce au declarat membrii Consiliului

loading ...