CRISTINA FROLOV A CONTESTAT DECIZIA LUI VIOREL GHERCIU: Directoarea ONVV se va judeca cu ministrul Agriculturii

01 oct 2021
De Ziua Vinului, ajunsă la cea de-a 20-a aniversare, Cristina Frolov, director IP Oficiul Național al Viei și Vinului, despre care portalul nostru a scris că a fost destituită din funcție, a venit cu un mesaj de felicitare.
 
„Ziua Națională a Vinului a devenit deja o tradiție frumoasă și un omagiu adus muncii asidue a viticultorilor și vinificatorilor. Aduc sincere mulțumiri tuturor producătorilor de vin, cât și celor care sprijină Wine of Moldova, pentru că promovați cu mândrie imaginea Republicii Moldova. Suntem alături de producătorii noştri, le apreciem efortul și succesele, rezultatele frumoase care le-au deschis drumul spre pieţele internaţionale. Această sărbătoare are o însemnătate deosebită pentru noi toți, și poartă în sine inițiativa de a continua promovarea și consolidarea imaginii țării ca un important stat vitivinicol, celebrând în siguranță, alături de cei dragi”, a menționat dna Frolov.
 
AGROMEDIA amintește că directoarea ONVV a fost demisă din funcție după ce, la 16 septembrie, ministrul Agriculturii Viorel Gherciu a semnat ordinul prin care constată nulitatea unui ordin al predecesorului său (nr. 698p din 20 noiembrie 2020). Este vorba despre actul prin care Frolov a fost numită la șefia ONVV, o instituție publică pentru susținerea industriei viti-vinicole. Noul ministru Viorel Gherciu a anulat totodată şi procesele verbale din 12 noiembrie şi 17 noiembrie 2020 ale Comisiei de evaluare ale candidaţilor la funcţia de director al ONVV, în partea admiterii la interviu şi declarării Cristinei Frolov învingătoare a concursului pentru această funcţie. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii afirmau că nu este vorba de demiterea directorului.
 
Cristina Frolov: Merg în instanța de judecată!
 
Solicitată de noi, Cristina Frolov ne-a declarat următoarele: „Sunt încă în funcție, am fost preavizată și mai activez încă 30 zile de la momentul în care am fost anunțată. Eu am contestat nedreptatea care mi se întâmplă, dl Ministru s-a lăsat influențat de bârfe și minciuni la adresa mea promovate de un anumit grup de interese din domeniu. A procedat incorect în raport cu mine. Merg în instanța de judecată. Am câștigat un concurs în care m-au votat șase oameni din opt și nu doar fostul ministru  a fost cel care a susținut candidatura mea.  În afară de mine au aplicat pentru concurs și anumite candidaturi politice... Nu vreau să comentez. Nu pot oferi multe detalii despre ședința de judecată, mergem conform procedurilor, avocatul meu se ocupă de asta”, ne-a declarat ea.
 
Top știri

ELIZAVETA BREAHNĂ – noul director interimar al ONVV

26 oct 2021

VINURILE MOLDOVENEȘTI – expuse în cea mai mare rețea de magazine din România

22 oct 2021

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ÎN PRODUCEREA STRUGURILOR DE MASĂ PE SUPORT PERGOLA

22 oct 2021

VINURI ”ATIPICE” CREATE DE DOI TINERI SOMELIERI

21 oct 2021

PERFORMANȚĂ LA SCARĂ MONDIALĂ: vinurile autohtone au obținut 1080 de medalii la concursurile internaționale

20 oct 2021
Știri recomandate

ONVV NU SE IMPLICĂ ÎN SCANDALUL FROLOV-GHERCIU. Ce au declarat membrii Consiliului

01 oct 2021
Din aceiași categorie

STRUGURII DIN SOIUL MOLDOVA: Preț diferit oferit de traderi și de fabricile de vin. Ce cred fermierii despre calitate

21 sep 2021

ARCADIE FOȘNEA PLEACĂ DE LA CHATEAU VARTELY. Unde se va refugia celebrul oenolog și ce sentimente trăiește, afli AICI

09 aug 2021

SOIURILE APIRENE, STRUGURII NOII GENERAȚII. În colecția antreprenorului Petru Mihov găsim 16 feluri de ciorchini fără semințe

25 aug 2021

DUMITRAȘ WINERY, VIN PRODUS DE UN TATĂ ÎNȚELEPT ȘI TREI FII ASCULTĂTORI. Îl găsiți la Vadul-Leca și Cămara Fest

04 aug 2021

CRISTINA FROLOV DEMISĂ DE LA ONVV. Există mai multe versiuni

27 sep 2021

CRISTINA FROLOV A CONTESTAT DECIZIA LUI VIOREL GHERCIU: Directoarea ONVV se va judeca cu ministrul Agriculturii

CRISTINA FROLOV A CONTESTAT DECIZIA LUI VIOREL GHERCIU: Directoarea ONVV se va judeca cu ministrul Agriculturii

CRISTINA FROLOV A CONTESTAT DECIZIA LUI VIOREL GHERCIU: Directoarea ONVV se va judeca cu ministrul Agriculturii

loading ...