PERICOL DE INCENDIU PE TERENURILE AGRICOLE. Vezi câteva măsuri de precauție

29 jun 2020
Temperaturile ridicate pot crea mari probleme fermierilor, deoarece crește riscul de incendiere a trenurilor agricole și chiar a tractoarelor și utilajelor aflate pe câmp. Printre principalii purtători de risc este chiar praful. Trebuie să știți că mașinile curate au un risc mai mic de incendiere. Pe unele tractoare, femierii pot conecta un pistol cu aer comprimat, care ar înlătura praful. Suflantele pentru frunze sunt potrivite pentru mașinile care se află în camp pe o perioadă mai lungă de timp. Este important ca pregătirea mașinilor agricole să se facă din timp. Pentru început, trebuie detectați și înlocuiți rulmenții uzați, deoarece aceștia ar putea fi o sursă de incendiere.



Termometrele cu infraroșu pot fi o metodă bună de prevenire. Datorită indicatorului cu laser, rulmenții fierinți pot fi detectați cu ușurință. De asemenea, este indicat de verificat tensiunea centurii și neapărat de izolat cablurile care transportă energia electrică. Chiar și o mică scânteie poate declanșa un incendiu. Totodată, în locul unde uleiul și motorina se lipesc de mașină, praful și paiul se pot aprinde destul de repede. Atunci când se schimbă uleiul întotdeauna este indicat de curățat cantitățile reziduale ce rămân la suprafață. Un stingător de incendiu trebuie să fie mereu la îndemâna agricultorului. Pot fi folosite cele de pulbere, spumă sau apă.



Este recomandat ca stingătorul să aibă un recipient sub presiune. Acestea sunt mai scumpe, în schimb, pot fi utilizate pe o perioadă mai îndelungată. Este important ca stingătoarele să fie verificate o data la doi ani. În cazul în care izbucnește un incendiu, apelați numărul de urgență 112, deoarece chiar și o mica sursă de foc se poate extinde rapid. Întotdeauna, trebuie să fiți precauți la tot ce se intâmplă și să nu puneți în pericol viața dumnevoastră și nici a celor din jur. Evitați fumatul în câmpurile uscate și cabinile închise, deoarece o simplă scânteie poate provoca un adevărat dezastru.

PERICOL DE INCENDIU PE TERENURILE AGRICOLE. Vezi câteva măsuri de precauție

PERICOL DE INCENDIU PE TERENURILE AGRICOLE

Vezi câteva măsuri de precauție

PERICOL DE INCENDIU PE TERENURILE AGRICOLE. Vezi câteva măsuri de precauție

loading ...