PIAȚA ARABĂ – O OPORTUNITATE PENTRU EXPORTUL PRODUSELOR AGRICOLE MOLDOVENEȘTI

16 sep 2022
În scopul dezvoltării durabile a afacerilor agricole pe plan extern și în vederea fortificării competențelor de export ale producătorilor autohtoni, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a organizat o ședință, unde au fost prezentate oportunitățile de export a produselor agro-industriale în Orientul Mijlociu, avantajele și provocările pieței arabe.
 
În baza unei cercetări de piață realizată de expertul Dmitri Dodica, s-a discutat despre climatul investițional din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Irak, Qatar, Kuweit, Oman, Bahrain, Liban, cultura de consum și aspectele specifice în stabilirea relațiilor economice.
 
„Dezvoltarea sectorului agro-industrial competitiv, cu randament înalt de productivitate, calitate și volume necesare, în corespundere cu cerințelor piețelor internaționale poate asigura exporturi sigure a produselor moldovenești pe orice piață de desfacere”, a declarat Dmitri Dodica.
 
Potrivit studiului, Orientul Mijlociu are o piață de desfacere de peste 97 milioane de consumatori, iar cei mai mari importatori de produse moldovenești în regiune, în perioada anilor 2018-2021 sunt: Liban, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite.
 
Exportul de produse autohtone spre Orientul Mijlociu a crescut în anul 2021 cu 4,2 ori față de anul 2018.
loading ...