PIAȚA CENTRALĂ E ÎN DILEMĂ: noile restricții vizează sau nu activitatea întreprinderii? Ce spune administrația

16 feb 2021
 

Cu o zi înainte de data intrării în vigoare a noilor restricții impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, administrația Pieței Centrale din Chișinău nu cunoaște dacă intră sau nu sub incidența acestora. Directorul interimar al pieței, Ion Pîntea, a declarat pentru IPN că așteaptă claritate din partea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, care urmează să se convoace în ședință. 

 

Ion Pîntea susține că a luat act de hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, dar în punctul care se referă la restricționarea activității piețelor, se regăsește sintagma: „piețe comerciale”. Or, Legea cu privire la comerțul interior prevede noțiuni ca „piața mixtă”, „piața agricolă” etc. Nu este și sintagma „piața comercială”.

 

Piața Centrală este o piață mixtă. „În acest sens, așteptăm la nivel local, Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică să vină cu clarități, deoarece avem mai multe întrebări deja de la agenții economici. În ce modalități vom activa, ce grafic de muncă, orar?”, explică Ion Pîntea.

 

Potrivit lui, este necesară o pregnanță, întrucât în Piață există și centre comerciale, cu accesul dinspre străzile Varlaam, Armenească sau Tighina. Și acestea activează toată săptămâna, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică. 

 

„Având în vedere că, comisia republicană a împuternicit comisiile raionale și municipale de a reglementa la nivel local situația pandemică, cred că este corect să așteptăm un răspuns evident din partea comisiei municipale”, a mai spus directorul.

 

Potrivit șefului Direcției comunicare a Primăriei capitalei, Vasile Chirilescu, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău urmează să se convoace astăzi, 16 februarie, în ședință. Hotărârea Comisiei va fi publicată ulterior.

 

Conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care a prelungit starea de urgență în sănătate publică până pe 15 aprilie, centrele comerciale din țară nu vor activa în zilele de sâmbătă și duminică, începând cu 17 februarie.

 

Deci, de mâine, se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

 

Sursa: ipn.md

Top știri

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR DIN MEDIUL RURAL

15 oct 2021

CÂNEPA INDUSTRIALĂ - AUTORIZATĂ? A fost inițiată modificarea reglementărilor de utilizare a plantei

15 oct 2021

CONCURS ÎNCHEIAT. Au fost anunțate cele 10 câștigătoare din stânga Nistrului. În ce vor investi cei 10000 USD

14 oct 2021

INSTITUTUL ”SELECȚIA” ÎN VIZORUL AUTORITĂȚILOR: Ne dorim ca centrele de cercetare să poată funcționa după tehnologii moderne

14 oct 2021

CÂND ESTE BINE DE TĂIAT MERII? Mai multe informații utile află aici

14 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

PIAȚA CENTRALĂ E ÎN DILEMĂ: noile restricții vizează sau nu activitatea întreprinderii? Ce spune administrația

PIAȚA CENTRALĂ E ÎN DILEMĂ: noile restricții vizează sau nu activitatea întreprinderii? Ce spune administrația

PIAȚA CENTRALĂ E ÎN DILEMĂ: noile restricții vizează sau nu activitatea întreprinderii? Ce spune administrația

loading ...