PIAȚA CENTRALĂ E ÎN DILEMĂ: noile restricții vizează sau nu activitatea întreprinderii? Ce spune administrația

16 feb 2021
 

Cu o zi înainte de data intrării în vigoare a noilor restricții impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, administrația Pieței Centrale din Chișinău nu cunoaște dacă intră sau nu sub incidența acestora. Directorul interimar al pieței, Ion Pîntea, a declarat pentru IPN că așteaptă claritate din partea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, care urmează să se convoace în ședință. 

 

Ion Pîntea susține că a luat act de hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, dar în punctul care se referă la restricționarea activității piețelor, se regăsește sintagma: „piețe comerciale”. Or, Legea cu privire la comerțul interior prevede noțiuni ca „piața mixtă”, „piața agricolă” etc. Nu este și sintagma „piața comercială”.

 

Piața Centrală este o piață mixtă. „În acest sens, așteptăm la nivel local, Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică să vină cu clarități, deoarece avem mai multe întrebări deja de la agenții economici. În ce modalități vom activa, ce grafic de muncă, orar?”, explică Ion Pîntea.

 

Potrivit lui, este necesară o pregnanță, întrucât în Piață există și centre comerciale, cu accesul dinspre străzile Varlaam, Armenească sau Tighina. Și acestea activează toată săptămâna, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică. 

 

„Având în vedere că, comisia republicană a împuternicit comisiile raionale și municipale de a reglementa la nivel local situația pandemică, cred că este corect să așteptăm un răspuns evident din partea comisiei municipale”, a mai spus directorul.

 

Potrivit șefului Direcției comunicare a Primăriei capitalei, Vasile Chirilescu, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău urmează să se convoace astăzi, 16 februarie, în ședință. Hotărârea Comisiei va fi publicată ulterior.

 

Conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care a prelungit starea de urgență în sănătate publică până pe 15 aprilie, centrele comerciale din țară nu vor activa în zilele de sâmbătă și duminică, începând cu 17 februarie.

 

Deci, de mâine, se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

 

Sursa: ipn.md

Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

FERMIERII DIN REGIUNEA DE SUD A ȚĂRII au dezbătut Strategia națională de dezvoltare agricolă

25 jan 2022

SE SCUMPESC. Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere. Limitele stabilite de ANRE

25 jan 2022

APROVIZIONAREA ŞI DISTRIBUIREA INPUTURILOR AGRICOLE DISCUTATE DE CĂTRE AUTORITĂȚI

24 jan 2022

GRIPĂ AVIARĂ DEPISTATĂ ÎN RAIONUL TELENEȘTI. Ce despăgubiri vor primi proprietarii păsărilor nimicite

24 jan 2022

MINISTERUL MEDIULUI vrea să modifice Hotărârea Guvernului prin care s-a sistat temporar exportul de masă lemnoasă

24 jan 2022

PIAȚA CENTRALĂ E ÎN DILEMĂ: noile restricții vizează sau nu activitatea întreprinderii? Ce spune administrația

PIAȚA CENTRALĂ E ÎN DILEMĂ: noile restricții vizează sau nu activitatea întreprinderii? Ce spune administrația

PIAȚA CENTRALĂ E ÎN DILEMĂ: noile restricții vizează sau nu activitatea întreprinderii? Ce spune administrația

loading ...