PLOI ȘI VREME RECE PE ÎNTREG TERITORIUL ȚĂRII. Vezi prognoza meteo pentru această săptămână

11 oct 2021
Toamna se face simțită nu doar în calendar, dar și conform valorilor din termometru. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru mijlocul lui octombrie temperaturi scăzute, ploi și vreme instabilă. E timpul să scoatem din garderobă hainele mai groase și să dăm focul în sobă.

Pentru perioada cuprinsă între 11 și 17 octombrie, sinopticienii anunță la Nordul țării maxime de până la 13 °C în timpul zilei, cer noros și ploi în zilele de marți, joi și duminică. Noaptea temperatura va scădea până la -2°C.

Soarele va sta ascuns după nori și în zona de Centru. Temperatura maximă pe parcursul zilei va varia între 9°C și 14°C. La sfârșitul săptămânii se așteaptă ploi, așa că plimbările în parc, cel mai probabil, vor fi amânate.

La Sud, valorile din termometru se vor ridica până la 15 °C. Ploile nu vor ocoli nici această parte a țării. Locuitorii de aici nu trebuie să lase umbrelele acasă în zilele de miercuri și sâmbătă.Amintim că până astăzi este valabil codul Galben de îngheț pe întreg teritoriul R. Moldova transmis pentru zilele de 6-11 octombrie.

În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul râului Prut se va menţine scurgerea scăzută cu 45-50% din valorile medii multianuale. Agenții economici, dar și populația sunt rugați să consume rațional resursele de apă.
 

 
loading ...