https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.72 EUR
17.70 USD
0.24 RUB
4.19 RON
0.66 UAH
PROBLEMA DEȘEURILOR DE LA ȚÂNȚĂRENI PLUTEȘTE ÎN AER. Ce spun autoritățile și ce cred sătenii

PROBLEMA DEȘEURILOR DE LA ȚÂNȚĂRENI PLUTEȘTE ÎN AER. Ce spun autoritățile și ce cred sătenii

26 apr 2021
 
Volumul deşeurilor transportate la platforma de gunoi din Ţânţăreni, Anenii Noi, a crescut cu 40 la sută. Asta pentru că singura stație de sortare și reciclare a fost închisă acum trei luni. Autoritățile locale refuză să comenteze problema.
 
Chișinăul produce în fiecare zi aproximativ 500 de mii de tone de gunoi, care sunt duse la groapa din Ţânţăreni. Experții din domeniul mediului susțin că este nevoie de o infrastructură pentru sortarea și reciclarea deșeurilor, transmite AGROMEDIA cu referire la Publika.md.
 
“Trebuie să creștem ponderea cât mai mare a deșeurilor pentru reciclare. Noi la momentul actual depozitam 98% din deseuri”, a afirmat directorul adjunct al Centrului Național de Mediu, Iuliana Cantaragiu.
 
Daniel este un tânăr care, de aproape un an și jumătate, sortează gunoiul, fiind sigur că acest lucru poate ajuta Planeta. “În opinia mea, reciclarea plasticului este extrem de importantă, deoarece acesta prezintă o problemă gravă pentru mediu. Lupta cu plasticul durează ani în şir. Cea mai adecvată soluție ar fi sortarea și reciclarea lui”, susține el.
 
Oamenii din Ţânţăreni speră să scape de mirosul urât din sat. Ei spun că atunci când bate vântul, nu pot nici măcar să deschidă geamul din cauza mirosului insuportabil. Sătenii își fac griji pentru atunci când se va încălzi și eeclară că vor lăsa totul baltă și vor pleca din localitate.
 
Responsabilii de la întreprinderea municipală “Autosalubritate” dau asigurări că au o soluție, care, însă, deocamdată, rămâne doar pe hârtie. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va aloca 9 milioane de euro pentru construcția unei stații de reciclare a plasticului.
 
“Sunt alocate fonduri pentru modernizarea poligonului de deșeuri din Ţânţăreni, dezvoltarea stației de transbordare de pe strada Uzinelor și îngroparea fostului depozit de deșeuri din sectorul Ciocana. Totodată, va fi construită o stație de sortare a plasticului”, a comunicat Valeriu Botea, specialist din cadrul Î. M. “Autosalubritate”.
 
Deocamdată, nimeni nu știe când va derula proiectul.
 
SITUAȚIA EXPORTATORILOR DE LA VAMA ALBIȚA, APROAPE NESCHIMBATĂ. Autoritățile române neagă orice vină
28 sep 2021
LEGEA RAFTULUI, SE PARE, ZACE ÎN SERTARE: Ce se întâmplă, de fapt, în unele rețele de supermarketuri din capitală
28 sep 2021
MOTORINA, AZI MAI SCUMPĂ DECÂT IERI. Ce le-a sugerat fermierilor un director ANRE și ce i-au răspuns ei
27 sep 2021
ANTREPRENORUL DABIJA CĂTRE TINERII FERMIERI DE LA SOROCA: Azi ai patru hectare, mâine – 40
27 sep 2021

PROBLEMA DEȘEURILOR DE LA ȚÂNȚĂRENI PLUTEȘTE ÎN AER. Ce spun autoritățile și ce cred sătenii

PROBLEMA DEȘEURILOR DE LA ȚÂNȚĂRENI PLUTEȘTE ÎN AER

Ce spun autoritățile și ce cred sătenii

PROBLEMA DEȘEURILOR DE LA ȚÂNȚĂRENI PLUTEȘTE ÎN AER. Ce spun autoritățile și ce cred sătenii

loading ...