PROBLEMA DEȘEURILOR DE LA ȚÂNȚĂRENI PLUTEȘTE ÎN AER. Ce spun autoritățile și ce cred sătenii

26 apr 2021
 
Volumul deşeurilor transportate la platforma de gunoi din Ţânţăreni, Anenii Noi, a crescut cu 40 la sută. Asta pentru că singura stație de sortare și reciclare a fost închisă acum trei luni. Autoritățile locale refuză să comenteze problema.
 
Chișinăul produce în fiecare zi aproximativ 500 de mii de tone de gunoi, care sunt duse la groapa din Ţânţăreni. Experții din domeniul mediului susțin că este nevoie de o infrastructură pentru sortarea și reciclarea deșeurilor, transmite AGROMEDIA cu referire la Publika.md.
 
“Trebuie să creștem ponderea cât mai mare a deșeurilor pentru reciclare. Noi la momentul actual depozitam 98% din deseuri”, a afirmat directorul adjunct al Centrului Național de Mediu, Iuliana Cantaragiu.
 
Daniel este un tânăr care, de aproape un an și jumătate, sortează gunoiul, fiind sigur că acest lucru poate ajuta Planeta. “În opinia mea, reciclarea plasticului este extrem de importantă, deoarece acesta prezintă o problemă gravă pentru mediu. Lupta cu plasticul durează ani în şir. Cea mai adecvată soluție ar fi sortarea și reciclarea lui”, susține el.
 
Oamenii din Ţânţăreni speră să scape de mirosul urât din sat. Ei spun că atunci când bate vântul, nu pot nici măcar să deschidă geamul din cauza mirosului insuportabil. Sătenii își fac griji pentru atunci când se va încălzi și eeclară că vor lăsa totul baltă și vor pleca din localitate.
 
Responsabilii de la întreprinderea municipală “Autosalubritate” dau asigurări că au o soluție, care, însă, deocamdată, rămâne doar pe hârtie. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va aloca 9 milioane de euro pentru construcția unei stații de reciclare a plasticului.
 
“Sunt alocate fonduri pentru modernizarea poligonului de deșeuri din Ţânţăreni, dezvoltarea stației de transbordare de pe strada Uzinelor și îngroparea fostului depozit de deșeuri din sectorul Ciocana. Totodată, va fi construită o stație de sortare a plasticului”, a comunicat Valeriu Botea, specialist din cadrul Î. M. “Autosalubritate”.
 
Deocamdată, nimeni nu știe când va derula proiectul.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

RISIPITORII DE APĂ: Topul orașelor în care apa, se pare, nu mai e izvorul vieții și decizia ANRE

18 jan 2022

VÂNTUL PUTERNIC A LĂSAT 35 DE LOCALITĂȚI FĂRĂ CURENT ELECTRIC. Detalii

18 jan 2022

MIEZUL DE NUCĂ PRODUS ÎN MOLDOVA SE IEFTINEȘTE: Cerere aproape zero pe piața din UE și Turcia. Detalii

18 jan 2022

PESTE 250 DE CERINȚE PENTRU A OBȚINE CERTIFICATUL GLOBALG.A.P.: Consultație oferită fermierilor de doctorul Ananie Peșteanu

18 jan 2022

NICI DEPUTAȚII NU MAI „ÎNGHIT” PREȚURILE MAJORATE: Radu Marian de la PAS a sesizat CC. Vezi ce a solicitat

18 jan 2022

PROBLEMA DEȘEURILOR DE LA ȚÂNȚĂRENI PLUTEȘTE ÎN AER. Ce spun autoritățile și ce cred sătenii

PROBLEMA DEȘEURILOR DE LA ȚÂNȚĂRENI PLUTEȘTE ÎN AER

Ce spun autoritățile și ce cred sătenii

PROBLEMA DEȘEURILOR DE LA ȚÂNȚĂRENI PLUTEȘTE ÎN AER. Ce spun autoritățile și ce cred sătenii

loading ...