PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 7 Martie – 13 Martie

07 mar 2022
În aceast interval va predomina un regim termic al aerului mai scăzut decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.
Temperatura medie a aerului se va încadra între 0…5°C, abaterile termice pozitive fiind de 1…6°C, în cea mai mare parte a regiunilor agricole.
Temperatura maximă a aerului se va situa între 2…6°C, în aproape toată ţara.



Temperatura minimă a aerului va prezenta valori cuprinse între -6…-9°C în majoritatea zonelor de cultură, izolat fiind condiții de producere a înghețului superficial la sol.

Dacă locuiți în zona de Centru, meteorologii vă oferă următoarea prognoză meteo:

luni-duminică: maximile termice vor ajunge la  1...4 grade – ziua. Noapte, minimele termice vor fi de -5 grade Celsius.

Pentru cei din raioanele de Nord ale țării, primăvara se lasă așteptată:
ziua, temperaturile vor oscila între 0 și 3 grade Celsius, iar noaptea între -5 și -3 grade Celsius. Totodată, vineri, noaptea se răcește cu două grade.
 
În partea de Sud a țării, vor fi înregistrate temperaturi de la 2 grade până la 5 grade Celsius – ziua, și -7 până la -2 – noaptea.

Starea de vegetaţie a culturilor agricole

În condiţiile agrometeorologice menţionate, lucrările agricole de sezon (fertilizări, pregătirea patului germinativ şi semănatul culturilor de primăvară din prima urgenţă, lucrări de întreţinere la pomii fructiferi şi viţa de vie) se vor putea efectua în funcție de necesități.
loading ...