COD GALBEN DE VIJELII ȘI PLOI CU GRINDINĂ. Prognoza meteo, AICI

19 jun 2023
Începem săptămâna cu vești mai puțin îmbucurătoare. Meteorologii au emis pentru luni, 19 iunie, Cod Galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat - averse puternice (15-25 l/m2 ) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Pentru restul săptămânii, sinopticienii nu prevăd precipitații. Nopțile vor fi destul de calde, cu temperatura minimă a aerului de +15, +21 de grade. Maximele zilei se vor situa între +25,+31 de grade Celsius. Cum va fi vremea în regiunile țării, vedeți mai jos.

La Nord, temperatura minimă a aerului va oscila între +15 și +16 de grade Celsius. În timpul zilei, valorile termice ale aerului vor indica +25, +26 de grade Celsius.

La Centru, noaptea vom avea +18, +19 grade în termometre. Pe parcursul zilei, maximele vor atinge valori de +28, +29 de grade Celsius.

La Sud, vor fi minime de +19, +21 de grade Celsius. Temperatura maximă, ziua, va urca până la +30, +31 de grade Celsius.Weekendul trecut s-a lăsat cu ploi puternice, care, pe alocuri, au adus daune în gospodăriile oamenilor. La Hâncești și Briceni, au fost inundate mai multe grădini și gospodării ale oamenilor. Pagubele urmează a fi stabilite.Sursa imagini: Facebook
loading ...