REVINE CANICULA. Ce temperaturi se vor înregistra săptămâna aceasta, AICI

14 aug 2023
Temperaturile cresc din nou. Săptămâna aceasta, revine canicula. Ploile vor lipsi din peisaj, iar vântul va sufla din sectorul de nord, cel mult moderat. Noaptea temperatura aerului va fi constantă, cu minime situate între +17, +23 de grade Celsius. Maximele ziua vor avea tendința de creștere de la +30 de grade luni, până la +36 de grade Celsius în weekend. Cum va fi vremea pe parcursul acestei săptămâni, vedeți mai jos.
 
La Nord, începem săptămâna cu temperaturi confortabile, +29 de grade ziua și +15 grade în timpul nopții. Dar, treptat, valorile termice cresc până la +31 grade ziua și +18 grade noaptea. Pentru joi, meteorologii transmit averse de ploaie.
 
La Centru, va fi ceva mai cald. Maximele vor oscila între +32 și +35 de grade Celsius. Pe parcursul nopții, mercurul din termometre va indica +18, +21 de grade Celsius. Ploi nu vor fi.
 
La Sud, canicula își intră în drepturi. Aici, maximele vor urca până la +33, +36 de grade Celsius. Și noaptea va fi cald: +18, +23 de grade Celsius. Ploi nu se prevăd.


 
Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, toți agricultorii din țară au finalizat recoltarea cerealelor din prima grupă. Roada medie pe țară este, în acest an, 4 tone la hectar.
 
Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează că în anul 2023, roada medie pe țară la porumb va fi de 30-34 сh/ha (roada medie în ultimii 10 ani a constituit 36 ch/ha). Iar cea de floarea-soarelui va constitui 15-17 сh/ha (roada medie în ultimii 10 ani a constituit 19 ch/ha).
 
loading ...