S-AU COPT CIREȘELE DE MAI. Prețurile, însă, ne fac să ne mai punem pofta în cui

18 mai 2022
Au apărut primele cireșe autohtone din acest sezon, dar, se pare că, deocamdată, va trebui să ne mai punem pofta în cui. Prețurile sunt exorbitante.

Pe rețelele de socializare, au apărut primele oferte. Cei care au în grădină copaci de cireșe de mai, le propun spre vânzare cu 100 de lei kilogramul. La Piața Centrală, cireșele moldovenești se vând cu 80 de lei kilogramul.

Bătrânelele care vând producția lor din grădină în piețele ambulante din sectoarele Capitalei, propun cumpărătorilor cireșe în pahare de 300 de grame la preț de 30 de lei.

Cumpărătorii, în mare parte, sunt doar cu văzutul și întrebatul. Majoritatea celor care totuși scot bani din buzunar pentru a-și potoli pofta sunt mămicile cu copii sau femeile însărcinate.

Potrivit unui post de televiziune, în piețele din Capitală sunt în vânzare și cireșe de import. Acestea sunt aduse din Grecia, iar prețul lor este și mai usturător. Comercianții cer 350 de lei pentru un kg. În supermarketurile din Chișinău a apărut în vânzare și zmeura, de asemenea, de import. Prețul este de 400 de lei kg.

Situația cu prețurile cosmice la primele cireșe din sezon se repetă deja de câțiva ani. Anul trecut, în această perioadă, cireșele de import se vindeau și cu 400 de lei kg, iar cele autohtone, cu 150 de lei kg.
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022

„ȘEF” LA STUPINĂ DE LA 12 ANI. A promis că va fi cel mai bun apicultor pentru albinele moștenite de la tata și s-a ținut de cuvânt

01 jun 2022
Din aceeași categorie

SEMĂNATUL DIRECT, BENZILE INTERCALATE ȘI CELE ÎMBURUIENATE. Lucrări ce asigură reducerea semnificativă a organismelor dăunătoare în câmp

30 jun 2022

ACCES ÎN MARKETURI PENTRU MICII PRODUCĂTORI. Vor fi protejați prin lege de practicile comerciale neloiale

30 jun 2022

A ÎNCEPUT SEZONUL COACĂZEI NEGRE. Fermier: „Avem roadă bună, dar nu avem cu cine o recolta”. Cu cât se vând pomușoarele, AICI

30 jun 2022

TÂRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ LA CHIȘINĂU. Oferte avantajoase, în pas cu tendințele pieței muncii

30 jun 2022

ANSA – DA, PRODUCĂTORUL – BA. Carolina Linte: „Ceea ce face ANSA astăzi este o mimare a așa numitor activități”

29 jun 2022

S-AU COPT CIREȘELE DE MAI. Prețurile, însă, ne fac să ne mai punem pofta în cui

S-AU COPT CIREȘELE DE MAI

Prețurile, însă, ne fac să ne mai punem pofta în cui

S-AU COPT CIREȘELE DE MAI. Prețurile, însă, ne fac să ne mai punem pofta în cui

loading ...