S-AU COPT CIREȘELE DE MAI. Prețurile, însă, ne fac să ne mai punem pofta în cui

18 mai 2022
Au apărut primele cireșe autohtone din acest sezon, dar, se pare că, deocamdată, va trebui să ne mai punem pofta în cui. Prețurile sunt exorbitante.

Pe rețelele de socializare, au apărut primele oferte. Cei care au în grădină copaci de cireșe de mai, le propun spre vânzare cu 100 de lei kilogramul. La Piața Centrală, cireșele moldovenești se vând cu 80 de lei kilogramul.

Bătrânelele care vând producția lor din grădină în piețele ambulante din sectoarele Capitalei, propun cumpărătorilor cireșe în pahare de 300 de grame la preț de 30 de lei.

Cumpărătorii, în mare parte, sunt doar cu văzutul și întrebatul. Majoritatea celor care totuși scot bani din buzunar pentru a-și potoli pofta sunt mămicile cu copii sau femeile însărcinate.

Potrivit unui post de televiziune, în piețele din Capitală sunt în vânzare și cireșe de import. Acestea sunt aduse din Grecia, iar prețul lor este și mai usturător. Comercianții cer 350 de lei pentru un kg. În supermarketurile din Chișinău a apărut în vânzare și zmeura, de asemenea, de import. Prețul este de 400 de lei kg.

Situația cu prețurile cosmice la primele cireșe din sezon se repetă deja de câțiva ani. Anul trecut, în această perioadă, cireșele de import se vindeau și cu 400 de lei kg, iar cele autohtone, cu 150 de lei kg.

S-AU COPT CIREȘELE DE MAI. Prețurile, însă, ne fac să ne mai punem pofta în cui

S-AU COPT CIREȘELE DE MAI

Prețurile, însă, ne fac să ne mai punem pofta în cui

S-AU COPT CIREȘELE DE MAI. Prețurile, însă, ne fac să ne mai punem pofta în cui

loading ...