DORIN RECEAN: Semnarea Acordului de Liber Schimb înseamnă mai mult comerț, investiții și oportunități

27 jun 2023
Oportunitățile de cooperare dintre Republica Moldova și Liechtenstein, în urma semnării Acordului de Liber Schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb, au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu premierul Principatului Liechtenstein, Daniel Risch.

Am discutat despre oportunitățile de cooperare ce ni se deschid odată cu semnarea Acordului de Liber Schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS). Aceasta înseamnă mai mult comerț, mai multe investiții, mai multe oportunități pentru oamenii noștri, a menționat prim-ministrul Dorin Recean în cadrul întrevederii.

Prim-miniștrii au trecut în revistă principalele domenii de cooperare și s-au pronunțat pentru aprofundarea agendei bilaterale, în beneficiul ambelor state. În context, șeful Executivului de la Chișinău a mulțumit pentru proiectele deja implementate prin intermediul Serviciului pentru Dezvoltare al Liechtensteinului, care în acest an marchează 15 ani de la lansare în Republica Moldova.

Premierul Dorin Recean a salutat alinierea Liechtensteinului la decizia Uniunii Europene de instituire a regimului de sancțiuni împotriva indivizilor care încearcă să destabilizeze situația din țara noastră. 

Menționăm că în prezent, în țara noastră se desfășoară 4 proiecte în domeniul educației, cu un buget total de 2 milioane de euro, care vizează formarea în sectorul agricol, agricultura biologică, printarea și modelarea 3D, crearea atelierelor de dezvoltare non-formală.

Proiectele sunt implementate în mai multe școli profesionale cu profil tehnic și agricol, Centrul de excelență în servicii și prelucrarea alimentelor, Centrul de Excelență în Energetică și Electronică și Școala Profesională nr. 4 din Bălți. 
loading ...