ȘI DEȘEURILE POT FI PROFITABILE. La o fermă din Fălești, bălegarul este transformat în îngrășământ organic
20 mai 2022
Compania Gifis-Farm din satul Năvîrneț, raionul Fălești a fost fondată acum 7 ani. În prezent, întreprinderea numără circa 100 de vaci mulgătoare, care au fost procurate din Germania. Însă, potrivit antreprenoarei Marian Bâtiu, potențialul fermei zootehnice nu este valorificat pe deplin.
Pentru a se menține pe piață și a-și transforma afacerea în una profitabilă, fermiera a decis că trebuie să proceseze laptele. Astfel, la ferma Marianei Bâtiu, se produce chefir, lapte, smântână, iaurt, cașcaval, brânză și chiar înghețata. Toate produsele sunt comercializate în rețelele de magazine din țară.
Într-o vizită de lucru, la ferma de la Fălești a fost ministrul Viorel Gherciu. În discuție cu oficialul, Mariana Bâtiu a vorbit despre activitatea companiei și oportunitățile de utilizare a reziduurilor. Datorită procesului de reciclare, fermiera reușește să obțină vermicompost, un îngrășământ organic bogat și natural, ce poate fi folosit în agricultură pentru îmbunătățirea fertilității solului. În context, ministrul a menționat:
Promovarea conceptului de fermă de familie rămâne o prioritate, deoarece în perspectivă, accentul este pus pe dezvoltarea agriculturii durabile. Ne bucurăm să descoperim tot mai mulți agricultori care oferă produse calitative și dezvoltă practici agricole prietenoase mediului.
De asemenea, Viorel Gherciu a vizitat fabrica de brânzeturi Heuvelland din satul Logofteni.
Vasile Cireș, proprietarul întreprinderii, a relatat despre activitățile curente și problemele cu care se confruntă. Fabrica a început prelucrarea laptelui în anul 2004. În prezent, întreprinderea produce cașcavaluri după tehnologia olandeză. Gama de produse este diversă. Materia primă este în totalitate achiziționată de la fermieri. Producția se vinde în rețelele de comerț din țară.
Top știri
PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea
24 jun 2022
GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu
06 jun 2022
APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?
15 jun 2022
„ȘEF” LA STUPINĂ DE LA 12 ANI. A promis că va fi cel mai bun apicultor pentru albinele moștenite de la tata și s-a ținut de cuvânt
01 jun 2022
CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?
13 jun 2022
Din aceeași categorie
SEMĂNATUL DIRECT, BENZILE INTERCALATE ȘI CELE ÎMBURUIENATE. Lucrări ce asigură reducerea semnificativă a organismelor dăunătoare în câmp
30 jun 2022
ACCES ÎN MARKETURI PENTRU MICII PRODUCĂTORI. Vor fi protejați prin lege de practicile comerciale neloiale
30 jun 2022
A ÎNCEPUT SEZONUL COACĂZEI NEGRE. Fermier: „Avem roadă bună, dar nu avem cu cine o recolta”. Cu cât se vând pomușoarele, AICI
30 jun 2022
TÂRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ LA CHIȘINĂU. Oferte avantajoase, în pas cu tendințele pieței muncii
30 jun 2022
ANSA – DA, PRODUCĂTORUL – BA. Carolina Linte: „Ceea ce face ANSA astăzi este o mimare a așa numitor activități”
29 jun 2022
ȘI DEȘEURILE POT FI PROFITABILE. La o fermă din Fălești, bălegarul este transformat în îngrășământ organic
ȘI DEȘEURILE POT FI PROFITABILE
La o fermă din Fălești, bălegarul este transformat în îngrășământ organic
ȘI DEȘEURILE POT FI PROFITABILE. La o fermă din Fălești, bălegarul este transformat în îngrășământ organic